Δυο…γιαγιάδες κατάσκοποι στο Β’ Παγκόσμιο θυμούνται!Δείτε το βίντεο.

Η μία η Doris Bohrer είναι 88 ετών. Η δεύτερη η Elizabeth «Betty» McIntosh 96. Οι δύο συμπαθέστατες κυρίες συναντήθηκαν ως γειτόνισσες πριν από δύο χρόνια στο Prince William County μια κοινότητα συνταξιούχων . Καθώς η φιλία τους αναπτύχθηκε, συνειδητοποίησαν ότι είχαν ένα κοινό μυστικό! Είχαν υπηρετήσει ως μυστικοί πράκτορες κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια στη CIA ,έως το 1970.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στην OSS (“πρόγονο της CIA), δεν έτυχε να συναντηθούν ποτέ. Βρέθηκαν τώρα και οι δυό τους χήρες, να αστειεύονται και τελικά να ανακαλύπτουν ότι υπήρξαν και οι δύο …κατάσκοποι. Κάθε πρωί όποια ξυπνήσει πρώτη τηλεφωνεί στην άλλη για να δει …αν είναι ζωντανή ,όπως λένε οι ίδιες με δόση μαύρου χιούμορ.

Η 96χρονη Elizabeth, βρέθηκε στις μυστικές υπρεσίες μέσω δημοσιογραφίας. Γίνεται και στις μέρες μας.Την πλησίασαν ,την στρατολόγησαν ,την εκπαίδευσαν.”Δούλεψε” στη Κίνα,στην Ινδία,στη Βιρμανία σε επιχειρήσεις “μαύρης προπαγάνδας” εναντίον ιαπωνικών δυνάμεων.

Η 88χρονη Doris είχε την ίδια πορεία αλλά η πρώτες της αποστολές έγιναν στην Ιταλία,όπου οι Σύμμαχοι ετοίμαζαν την απόβαση.

Μετά το πόλεμο και οι δυο τους προσελήφθησαν και δούλεψαν για τη CIA. Γι΄ αυτή τη περίοδο αρνούνται να πουν οτιδήποτε δημοσίως.

Την ιστορία των δύο πρώην κατασκόπων παρουσιάζει η Washington Post απ΄ όπου και το βίντεο.