Εκατόμβη νεκρών στη Λιβύη.

Οι επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής «περίπου 100 θανάτους» αμάχων στη Λιβύη, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

   

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μάχονται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό δεν το επιτρέπει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Ιμπραχίμ στους δημοσιογράφους.

   

«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι πιθανόν  οι αεροπορικές επιδρομές θα πλήξουν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων (…) Αυτό, αν συμβεί, θα είναι ανήθικο και παράνομο. Πρόκειται για πολιτικούς στόχους», πρόσθεσε. 

   

Ο Ιμπραχίμ επεσήμανε άλλωστε ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις των δυτικών συμμάχων «πλησιάζουν τους 100». Πάντως οι αξιωματούχοι της συμμαχίας διαψεύδουν ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι από τις επιχειρήσεις τους. 

   

«Κρατήσαμε το λόγο μας. Έχουμε κηρύξει κατάπαυση πυρός. Απαντάμε μόνο στις αεροπορικές επιδρομές, που είναι δικαίωμά μας, ενώ οι αντάρτες στα ανατολικά επιτίθενται στο στρατό μας με την κάλυψη των αεροπορικών επιδρομών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι. 

    

   

Από την πλευρά των εξεγερμένων ένας γιατρός σε νοσοκομείο της Μιζουράτα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι σκότωσαν την τελευταία εβδομάδα 109 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 1.300 στη διάρκεια των επιθέσεών τους εναντίον της πόλης. 

   

«Από την προηγούμενη Παρασκευή οι επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι έχουν προκαλέσει το θάνατο 109 μαρτύρων και έχουν τραυματίσει ακόμη 1.300, από τους οποίους οι 81 είναι σοβαρά», δήλωσε ο γιατρός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 

   

Χθες Πέμπτη «τέσσερις μάρτυρες έπεσαν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών», πρόσθεσε.