Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Υεμένη

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αφότου γλίτωσε από την βομβιστική επίθεση  στο προεδρικό μέγαρο, φέρεται ότι δήλωσε αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. 

   

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Σάλεχ είναι καλά και θα εμφανιστεί δημόσια αργότερα σήμερα. 

   

 Στην  επίθεση κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στο τέμενος που βρίσκεται μέσα στο προεδρικό μέγαρο σκοτώθηκαν ένας ιμάμης και τρεις άνδρες της προεδρικής φρουράς, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Saba.

   

Ο πρόεδρος Σάλεχ που αντιμετωπίζει λαϊκή εξέγερση εναντίον του τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση, ανέφερε δυτικός διπλωμάτης.

   

Το πρακτορείο Saba μετέδωσε ότι οι οβίδες έπεσαν στο εμπρός μέρος του τεμένους εντός του προεδρικού μεγάρου την ώρα που ο πρόεδρος και ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονταν εκεί.

   

Πηγή της προεδρίας ανέφερε ότι αρκετοί κυβερνητικοί τραυματίστηκαν αλλά δεν ανακοίνωσε πόσοι ούτε τα ονόματά τους.

   

Το Saba μετέδωσε ότι η επίθεση έγινε την ώρα της προσευχής της Παρασκευής και ότι «η Αυτού Μεγαλειότης είναι σώος, χάρη στη δύναμη του Θεού».
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε έντονα τις βιαιότητες στην Υεμένη και ιδιαίτερα τον βομβαρδισμό του προεδρικού μεγάρου στην Σαναά, κατά την διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ τραυματίστηκε.

  

  «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα τις παράλογες πράξεις βίας που σημειώθηκαν σήμερα στην Υεμένη, περιλαμβανομένης της επίθεσης κατά του προεδρικού παλατιού στη Σαναά», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

   

«Καλούμε όλες τις πλευρές να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να συνεχίσουν την ομαλή και ειρηνική μεταβίβαση της πολιτικής εξουσίας. Η βία δεν μπορεί να επιλύσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Υεμένη και τα σημερινά γεγονότα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ένα νέο γύρο συγκρούσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.