Φήμες ότι ο Καντάφι αποσύρει το στρατό από τη Μιζουράτα.

 Ο λιβυκός στρατός πήρε εντολή να αποσυρθεί από την πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, δήλωσε σήμερα ένας τραυματισμένος λίβυος στρατιώτης που αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη αυτή.

   

«Μας είπαν να αποσυρθούμε. Μας είπαν να αποσυρθούμε χθες», δήλωσε στο Ρόιτερς ο στρατιώτης Χάλεντ Ντόρμαν.

   

Ο στρατιώτης αυτός βρισκόταν ξαπλωμένος στο πίσω μέρος ενός μικρού φορτηγού ανάμεσα σε 12 τραυματίες του λιβυκού στρατού που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μιζουράτα.

   

Άλλος στρατιώτης απάντησε επίσης θετικά στο ερώτημα ανταποκριτή του Ρόιτερς για το αν η λιβυκή κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της Μιζουράτα.

   

Ο λιβυκός στρατός δέχθηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, προσέθεσε ο Άγιαντ Μουχάμαντ, ένας νεαρός στρατιώτης.

   

«Οι αντικαθεστωτικοί μας επιτέθηκαν κοντά σε γέφυρα σήμερα το πρωί καθώς αποσυρόμασταν από τη Μιζουράτα», είπε.

   

Η πόλη αυτή, η μεγαλύτερη που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών στη δυτική Λιβύη, πολιορκείται από τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για σχεδόν δύο μήνες.

   

Στο χρονικό αυτό διάστημα εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες στη Μιζουράτα, όπου έχουν επίσης εγκλωβιστεί χιλιάδες μετανάστες που εργάζονταν στη Λιβύη και ήθελαν να εγκαταλείψουν τη χώρα όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις.