OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Φουκουσίμα:παραμένει στα 20χλμ. η ζώνη εκκένωσης

31/03/2011 - 04:58
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ιαπωνικές αρχές δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν άμεσα την ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων που έχει επιβληθεί γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι αυξημένα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.

«Η ΙΑΕΑ μας ενημέρωσε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος ξεπερνούν τα προβλεπόμενα από την ίδια όρια και μας ζήτησε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με βάση αυτές τις πληροφορίες», δήλωσε ο Γιουκίο Εντάνο.

Οταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα επέκτασης της ζώνης εκκένωσης ο Εντάνο απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι συντρέχει άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο. Ομως το γεγονός ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος είναι αυξημένα μας οδηγεί αναπόφευκτα στην υπόθεση ότι μία μακροπρόθεσμη συγκέντρωση (ραδιενέργειας) μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία».

«Βάσει αυτού θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα επίπεδα ραδιενέργειας με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και θα πάρουμε μέτρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσε ο Εντάνο.

Η ΙΑΕΑ είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχθεύθηκαν σε ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Φουκουσίμα 1 ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

«Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ένα από τα επιχειρησιακά κριτήρια της ΙΑΕΑ για την εκκένωση, έχει ξεπεραστεί στο Ιιτάτε», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο αξιωματούχος της ΙΑΕΑ Ντένις Φλόρι.

Η ζώνη εκκένωσης γύρω από το Φουκουσίμα 1 παραμένει στα 20 χιλιόμετρα, όμως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει συνστήσει στους κατοίκους που ζουν σε ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο να φύγουν χωρίς όμως να το επιβάλλει, συμβουλεύοντάς τους πάντως να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους.

Τα σταθερά υψηλά επίπεδα ραδιενεργής ουσίας που ανιχεύονται στο νερό της θάλασσας έξω από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, μπορεί να σημαίνουν ότι διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας. 

   

«Αυτή είναι μία πιθανότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν η μόλυνση της θάλασσας είναι συνεχής.

   

Πρόσθεσε άλλωστε ότι οι μηχανικοί δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται η διαρροή. 

   

Τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό στην περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο ήταν σήμερα 4.385 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει ανιχνευθεί μέχρι στιγμής. 


Tags: ΙΑΠΩΝΙΑΠΥΡΗΝΙΚΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο του Ιράν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ

29/03/2026 - 11:02
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σφοδρά πλήγματα στην Τεχεράνη – 5 νεκροί στο λιμάνι Μπαντάρ Χαμίρ

29/03/2026 - 10:53
Ασπίδες - Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

29/03/2026 - 09:52

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: «Με τα Viper, Rafale και F-35 η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη»

Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο του Ιράν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ

Ιράν: Σφοδρά πλήγματα στην Τεχεράνη – 5 νεκροί στο λιμάνι Μπαντάρ Χαμίρ

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Naval Group: Διευρύνει τη στρατηγική της παρουσία στην Ελλάδα με επίκεντρο τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και τη METLEN

Οι Χούθι δηλώνουν ότι εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ σε λιγότερο από 24 ώρες

WaPo: Οι ΗΠΑ κάνουν προετοιμασίες για χερσαίες επιχειρήσεις «εβδομάδων» στο Ιράν

Τα UAV Patroller σε τροχιά ένταξης: Από τη Χρυσούπολη και τη Ρόδο το νέο επιχειρησιακό πλέγμα επιτήρησης

Top News

Μαρινέλλα: Η Ελλάδα αποχαιρετά την μεγάλη Κυρία του τραγουδιού – Η ζωή γεμάτη «φως» που δεν σβήνει ούτε με τον θάνατό της

Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις

Grand Hotel - spoiler: Ο Ρήγας καταζητείται για απόπειρα δολοφονίας

Duffy: Τη νάρκωσαν, την πήγαν στο εξωτερικό, τη βίασαν και την κράτησαν αιχμάλωτη – Τώρα η ιστορία της γίνεται ντοκιμαντέρ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert