Γάλλος φωτορεπόρτερ και Αμερικανίδα δημοσιογράφος, νεκροί μετά τους βομβαρδισμούς στη Χομς

    Δύο δυτικοί δημοσιογράφοι, η Αμερικανίδα Μαρί Κόλβιν, που εργαζόταν για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, και ο γάλλος φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ, σκοτώθηκαν σήμερα στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πολιορκημένης πόλης Χομς, όταν βομβαρδίσθηκε το σπίτι όπου διέμεναν, σύμφωνα με σύρους ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

    Αυτόπτης μάρτυρας με τον οποίο ήλθε σε επαφή το πρακτορείο Ρόιτερς από το Αμάν δήλωσε ότι οι δύο δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από ρουκέτα καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από το κτίριο που βομβαρδιζόταν.

    Και οι δύο ήταν βετεράνοι δημοσιογράφοι με θητεία σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού. Η Μαρί Κόλβιν ήταν μία ατρόμητη ρεπόρτερ που είχε χάσει το μάτι της σε αποστολή στη Σρι Λάνκα το 2001 και έκτοτε φορούσε μαύρη καλύπτρα.

Η Συρία αποτελεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πεδίο για τους δημοσιογράφους, καθώς οι δυνάμεις της συριακής εξέγερσης είναι κατά κύριο λόγο εγκλωβισμένες σε θύλακες.

    Η πόλη Χομς, επίκεντρο της συριακής εξέγερσης, πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού και σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις 3 Φεβρουαρίου.

    Την περασμένη εβδομάδα , ο δημοσιογράφος των New York Times Αντονι Σαντίντ πέθανε από κρίση άσθματος στη Χομς.