Για το θάνατο 700 μουσουλμάνων καταδικάστηκαν 2 Σέρβοι!

Δύο Σέρβοι, ο ένας από τη Σερβία και ο άλλος από τη Βοσνία, καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Βελιγραδίου, σε ποινές κάθειρξης έξι και 15 ετών, αντιστοίχως, για εγκλήματα πολέμου, που στοίχισαν τη ζωή 700 μουσουλμάνων της Βοσνίας.

 Η σερβική υπηρεσία για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις ποινές που επιβλήθηκαν και ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.

 Η υπηρεσία ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «θα ασκήσει έφεση καθώς θεωρεί ότι οι ποινές είναι ανεπαρκείς σε σχέση με τις ευθύνες των καταδικασθέντων, τον αριθμό των θυμάτων και την αγριότητα των εγκλημάτων».

 Ο Σέρβος πολίτης Μπράνκο Γκούιτς καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη και ο Μπράνκο Πόποβιτς, Σέρβος από τη Βοσνία σε κάθειρξη 15 χρόνων, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο 700 ανθρώπων στο Ζβόρνικ της Βοσνίας, οι οποίοι πριν εκτελεσθούν είχαν τύχει «απάνθρωπης μεταχείρισης». Την εποχή που έγινε η σφαγή των 700 μουσουλμάνων του Ζβόρνικ, ο Μπράνκο Γκρούιτς ήταν δήμαρχος της περιοχής και ο Μπράνκο Πόποβιτς επικεφαλής των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων των Σέρβων.