Η Βρετανία στέλνει αξιωματικούς στη Λιβύη! Το πάνε για χερσαία επέμβαση;

Βρετανοί αξιωματικοί παίρνουν “φύλλο πορείας” για Βεγγάζη,με αποστολή να βοηθήσουν τους αντάρτες να αντιμετωπίσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Καντάφι.

Η αποστολή ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για την αρχή μιας χερσαίας επιχείρησης που διαρκώς Βρετανοί και Γάλλοι αρνούνται ότι θα επιχειρήσουν;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν σε πρώτη φάση οι Βρετανοί αξιωματικοί θα παίξουν περισσότερο το ρόλο των στρατιωτικών συμβούλων,παρόμοιο με το ρόλο που έπαιξαν οι αμερικανοί στο Βιετνάμ. Βέβαια ο παραλληλισμός που κάνουν κάποια βρετανικά ΜΜΕ ,είναι μάλλον ατυχής αν θυμηθούμε τι κατάληξη είχαν οι αμερικανοί.

Η αποστολή των αξιωματικών δεν είναι αντίθετη με το ψήφισμα 1973 του ΟΗΕ,λένε οι Βρετανοί,επισημαίνοντας ότι οι αξιωματικοι τους δεν πάνε στη Λιβύη για να συμμετάσχουν ενεργά σε μάχες.

Τις επόμενες ημέρες αν όχι ώρες ανάλογη αποστολή θα ανακοινώσουν και οι Γάλλοι.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι οι Βρετανοί πεζοναύτες, οι οποίοι θα σταθμεύσουν στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, δεν πρόκειται να μεταφερθούν στη Λιβύη.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι σύμφωνα με ενημέρωση, που έχει η Κυπριακή κυβέρνηση, οι Βρετανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν σε ολιγοήμερες ασκήσεις ρουτίνας και ακολούθως θα μεταβούν σε περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό.