Η Γαλλία επιμένει στη συνέχιση των βομβαρδισμών στη Λιβύη.

  Η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε  υπέρ της παράτασης της γαλλικής επέμβασης στη Λιβύη, με το κόμμα UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κόμμα) του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και τους σοσιαλιστές βουλευτές να τίθενται υπέρ της συνέχισης των επιχειρήσεων.

   

Τετρακόσιοι ογδόντα δύο βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και 27 –κομμουνιστές, οικολόγοι– κατά. Η γερουσία αναμένεται να ανακοινώσει τη δική της απόφαση αργότερα σήμερα.

   

Η απόφαση του κοινοβουλίου ήταν απαραίτητη τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων στις 19 Μαρτίου βάσει των συνταγματικών κανονισμών που ισχύουν από το 2008. 

   

Η Λιβύη από τη μεριά της εξέφρασε τη «λύπη» της για την απόφαση του γαλλικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, τον Μούσα Ιμπραχίμ. 

   

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ψήφο των γάλλων βουλευτών. Θα επιθυμούσαμε οι εκπρόσωποι του γαλλικού λαού να εξετάσουν την κατάσταση στη Λιβύη με ρεαλιστικό τρόπο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα ψέματα της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης», επεσήμανε ο Ιμπραχίμ στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

   

«Η λιβυκή κυβέρνηση δεν διέπραξε ποτέ εγκλήματα κατά αμάχων. Λαμβάνει τη νομιμοποίησή της από τον λαό και γι’ αυτό αντιστέκεται έπειτα από 115 ημέρες που το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί επιθέσεις», υπογράμμισε.