«Η Γερμανία επιδοτεί την Ευρώπη λόγω των ενοχών της για το Ολοκαύτωμα».Δείτε ποιος το λέει.

Για πρώτη φορά στην Γερμανία γίνεται συζήτηση για το πόσο αναγκαίο είναι τελικά το ευρώ.
 

«O Thilo Sarrazin πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην κεντρική τράπεζα της Γερμανίας είναι, σύμφωνα με το Spiegel, ο άνθρωπος που χωρίζει την Γερμανία. 

 

Προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δημοσίευσε ένα βιβλίο που υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι προκαλούσαν την εξάντληση της  γερμανικής κοινωνίας.  

Τώρα ο Thilo υποστηρίζει ότι η Γερμανία επιδοτεί την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω των ενοχών της για το Ολοκαύτωμα. 

 

Το Spiegel γράφει ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν επηρεάσει τόσο πολύ την δημόσια συζήτηση. 

 

Η δημοφιλής εφημερίδα Bild τον είχε στο πρωτοσέλιδο της αυτη την βδομάδα επείδη ο Thilo στο νέο του βιβλίο υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται το Ευρώ. 

 

Η Bild είναι σημαντική στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος στην Γερμανία οπότε το γεγονός ότι έδωσε στον Thilo και στο ευρώ προτεραιότητα σημαίνει ότι η ύπαρξη του ευρώ έχει ξαφνικά τεθεί ζήτημα για εκατομμύρια Γερμανούς. 

 

Όταν μίλησε ο Thilo Sarrazin στο BBC δήλωσε ότι οι ενοχές για το Αουσβιτζ δεν θα έπρεπε να καθορίζουν τις αποφάσεις του σήμερα. 

Η επιτυχία της Γερμανίας δήλωσε είναι παρά του ευρώ και όχι εξαιτίας του. Προειδοποίησε ότι δεν θα έπρεπε οι άλλοι να στρέφονται ενάντια των επιτυχημένων χωρών απο φθόνο, μόνο και μόνο επειδη οι επιτυχημένες χώρες έχουν, όπως είπε, το ‘πάνω χέρι’. 

 

Το νέο του βιβλίο προκάλεσε μια θύελλα αντιδράσεων επείδη για πρώτη φορά ακούγεται μεταξύ των πολιτικών ελίτ και των ΜΜΕ της Γερμανίας ότι το ευρώ δεν είναι αναγκαίο. 

 

Σε σχέση με την διάσωση χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα είπε ότι ήθελε να δεί μια Ευρώπη όπου δεν υπάρχει ανισότητα μεταξύ των χωρών που ‘πληρώνουν’ και των χωρών που ‘πληρώνονται’. 

 

Πιστεύει ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να παρέχει την ελευθερία και την ειρήνη, απασχόληση για όσους την θέλουν και αυξανόμενη ευημερία και τόνισε οτι το κοινό νόμισμα δεν χρειάζεται για τιποτα απ’ολα αυτα.

 

Στη Γερμανία η γνώμη για την χαλάρωση των μέτρων πρός την Ελλάδα φαίνεται να σκληραίνει. 

 

Η συζήτηση όμως άρχισε να αλλάζει. Και αυτός που ευθύνεται γι’ αυτο είναι ο Thilo Sarrazin. «

πηγη BBC