Η Rosoboronexport συνεχίζει να παρδίδει όπλα στη Συρία.

  Η Ρωσία συνεχίζει να παραδίδει όπλα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rosoboronexport, παρά τις διεθνείς πιέσεις για να σταματήσουν οι παραδόσεις αυτές στη Δαμασκό.

   

«Όσο δεν υπάρχουν κυρώσεις ούτε οδηγίες ή διαταγές από την κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε τις συμβατικές δεσμεύσεις μας και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής του Rosoboronexport Ανατόλι Ισαΐκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

   

Ο Ισαΐκιν ερωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διεθνή αεροπορική έκθεση Maks στο Τζουκόφσκι (προάστιο της Μόσχας) από ένα δημοσιογράφο αν η Ρωσία θα τιμήσει τα συμβόλαιά της για πωλήσεις όπλων στη Συρία.

   

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε πιέσει τους εμπορικούς εταίρους της Συρίας να ταχθούν «με την καλή πλευρά της Ιστορίας» σταματώντας τις ανταλλαγές τους με τη Δαμασκό.

   

Η Κλίντον είχε καλέσει ιδιαίτερα την Κίνα και την Ινδία να επιβάλλουν κυρώσεις στη Συρία στον τομέα της ενέργειας και τη Ρωσία να σταματήσει της πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Δαμασκού.