Η κηδεία του Λάντεν,έγινε σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ!

Σχεδόν δίπλα σε στρατιωτική ακαδημία του Πακιστανικού στρατού βρισκόταν το κρυσφήγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ένα κρυσφήγετο που σε σχέση με τα υπόλοιπα σπίτια της περιοχής ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερο!

Οι αμερικανοί κομάντος μετά από την 40 λεπτη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέλεσαν τον Λάντεν,το γιό του ,μία γυναίκα του και τουλάχιστον τρεις φρουρούς τους, είχαν να αντιμετωπίσουν κάποια πρβλήματα:

•το ένα από τα δύο ελικόπτερα Black Hawk
με τα οποία έκαναν την επιχείρηση,είχε “βρει” στη ψηλή περίφραξη του οικήματος και είχε αχρηστευθεί!

•Μαχητικά αεροσκάφη του Πακιστάν,το οποίο φαίνεται ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την επιχείρηση διατάχθηκαν να απογειωθούν για τη περιοχή της επιχείρησης.

«Δεν είχαν ιδέα για το ποιος μπορεί να ήταν εκεί”, δήλωσε ο σύμβουλος αντιτρομοκρατίας του Προέδρου Obama, John O. Brennan, σε μια ενημέρωση . «Γι ‘αυτό έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι τα ελικόπτερά μας ήταν σε θέση να βγούμε από το πακιστανικό εναέριο χώρο, και ευτυχώς δεν υπήρξε καμία εμπλοκή με τις πακιστανικές δυνάμεις.»

Ο κ. Ομπάμα και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του ήταν στο Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσουν την επιδρομή, η οποία εκτελέστηκε με άκρα μυστικότητα.

Η κρίσιμη και αγωνιώδης στιγμή , είπε ο σύμβουλος αντιτρομοκρατίας του Ομπάμα ήταν όταν ένα από τα δύο ελικόπτερα που πέταξαν τα αμερικανικά στρατεύματα βγήκε εκτός ενέργειας αφού διήλθε πάνω από το ψηλό τοίχο του οικήματος και πήγαινε να προσγειωθεί. Η ομάδα το ανατίναξε και κάλεσε ένα ελικόπτερο ασφαλείας που πετούσε στη περιοχή για παν ενδεχόμενο.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε εξετάσει και άλλες επιλογές που θα ήταν λιγότερο επικίνδυνες, όπως μια αεροπορική επιδρομή, αλλά τελικά επέλεξε να στείλει στη καταδρομείς, διότι, ο κ. Brennan είπε, “αυτή η επιλογή μας έδωσε τη δυνατότητα να ελαχιστοποιηθούν οι παράπλευρες ζημίες» και «να διασφαλιστεί ότι γνωρίζαμε ποιος ήταν αυτός που ήταν στο κρησφύγετο. «

Η τύχη του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, του νούμερο 2 της Αλ Κάιντα στην ιεραρχία, δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή.

Κηδεία σε αεροπλανοφόρο

Οι αμερικανοί είπαν ότι τήρησαν απολύτως όσα προβλέπονται για τη κηδεία ενός μουσουλμάνου.
Στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Carl Vinson στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, ένας αξιωματικς του στρατού διάβασε τις ανάλογες προσευχές και στη συνέχεια το σώμα του Λάντεν ρίχτηκε στη θάλασσα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι η ομάδα κρούσης αφαίρεσε ένα μεγάλο όγκο εγγράφων και υλικών από την κατοικία, καθώς και ότι η CIA έχει αρχίσει ήδη να τα μελετά.