Η μυστική επιχείρηση του Στάλιν!Απαγωγές Ναζί διπλωματών

Σοβιετικοί πράκτορες του Στάλιν απήγαγαν διπλωμάτες των Ναζί,αμέσως μετά τον πόλεμο και τους φυλάκιζαν στη φοβερή φυλακή Λουμπιάνκα της Μόσχας. Αυτά αναφέρονται σ΄ ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε στη Βρετανία με τίτλο “Η μυστική διπλωματία του Γ’ Ράϊχ”.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πολλά στοιχεία από τα αρχεία των Σοβιετικών .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται ο στρατηγός των μυστικών υπηρεσιών του Στάλιν Αλεξέϊ Σιντνιένεφ είχε αναλάβει με διαταγή του ίδιου του Στάλιν ,το καλοκαίρι του 1945,μια επιχείρηση εκδίκησης των Γερμανών διπλωματών που πίστευε ότι είχαν συμβάλει στην απόφαση για το πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Στάλιν που το 1941 είχε υπογράψει Σύμφωνο Ειρήνης με το Χίτλερ, είχε πειστεί ότι συγκεκριμένοι διπλωμάτες των Ναζί είχαν οδηγήσει στο πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 27 εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες.

Σύμφωνα με το βιβλίο του W.S Christoforow ο Στάλιν είχε μία λίστα 347 Γερμανών διπλωματών που ήθελε να απαχθούν και να οδηγηθούν στη φυλακή.Πρώτος στη λίστα ο ΥΠΕΞ του Χίτλερ Joakim von Ribbentrop ,αλλά πρόλαβαν οι δυτικοί και τον οδήγησαν στη Νυρεμβέργη.

Πολλοί απ΄ αυτούς οδηγήθηκαν στη Λουμπιάνκα.Κάποιοι κατόρθωσαν να επιστρέψουν στη πατρίδα τους αλλά πολλοί πέθαναν εκεί.