Kristen Griest – H πρώτη Αμερικανίδα Αξιωματικός Πεζικού!

Από τότε που το Πεντάγωνο άρχισε να κάνει δεκτές και τις γυναίκες στο στρατό , κάποιοι άντρες δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με την ιδέα, ενώ πολλοί αμφέβαλλαν σχετικά με το αν μπορούν να τα καταφέρουν.

Η λογαγός Kristen Griest τους διέψευσε. Ήδη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που τελείωσε τη σχολή Army Ranger, γνωστή ως ‘’ η πιο σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση ’’. Τώρα είναι έτοιμη να γράψει ιστορία και πάλι ως η πρώτη γυναίκα αξιωματικός πεζικού σύμφωνα με το site Army Times. Αναμένεται να αποφοιτήσει την Πέμπτη ολοκληρώνοντας το τελευταίο στάδιο της κατάρτισης ως αξιωματικός στην εκπαίδευση “ελιγμών’’ -Maneuver Captain’s Career Course. 

Διαβάστε: Αυτές ειναι οι πρώτες γυναίκες Ranger των ΗΠΑ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Griest είχε κάνει αίτηση εξαίρεσης από την πολιτική του Στρατού, ώστε να μεταφερθεί από τη στρατιωτική αστυνομία στο πεζικό , όπως είπε ο Bob Purtiman, εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού κέντρου ‘’Army’s Maneuver Center of Excellence’’ στο site Army Times. Η «Μεταφορά της εγκρίθηκε από το Τμήμα Στρατού και τώρα είναι αξιωματικός πεζικού.»

Με αυτό το βαθμό η Griest έχει τη δυνατότητα να διοικεί μέχρι και 300 στρατιώτες και να οργανώνει χερσαίες αποστολές!

Η Griest αποφοίτησε από τη σχολή Army Ranger υπομένοντας μια εξαντλητική σειρά μαθημάτων στην άγρια ​​φύση, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό και την λατρεία των συνομηλίκων της όπως αναφέρει το CNN.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης οι δόκιμοι έπρεπε να επιζήσουν με ελάχιστη τροφή και ύπνο ενώ έπρεπε να μάθουν πώς να κινούνται μέσα στο δάσος, τα βουνά και τους βάλτους.

Ακόμα, η εκπαίδευση περιλαμβάνει τεστ φυσικής κατάστασης με πολλές ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης όπως 49 pushups, 59 situps, 5 μίλια τρέξιμο σε 40 λεπτά, έξι έλξεις με πολλαπλές λαβές χρησιμοποιώντας το πιγούνι, κολύμπι, μια δοκιμή πλοήγησης εδάφους, 20 χιλιόμετρα πορεία σε τρεις ώρες, πολλά μαθήματα εμποδίων, τέσσερις ημέρες ορειβασία, τρία άλματα με αλεξίπτωτο, τέσσερις εναέριες επιθέσεις με ελικόπτερα και 27 ημέρες σε ρεαλιστικές περιπολίες μάχης.

Περισσότερες γυναίκες αναμένεται να ακολουθήσουν τα βήματά της. Ήδη 22 γυναίκες έχουν υποβάλει αίτηση για το πεζικό αλλά και για θέσεις αξιωματικού οπλικών συστημάτων ενώ ο στρατός ανακοίνωσε ότι υπάρχει πλέον νέα ρύθμιση για τις γυναίκες που θέλουν να μεταφέρουν στο πεζικό.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο ότι θα άρει τους περιορισμούς του φύλου για όλες τη στρατιωτική θητεία. Το πεζικό, το Πυροβολικό και οι Ειδικές Δυνάμεις άνοιξαν 220.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το site Army Times.

Μετάφραση-επιμέλεια : onalert.gr με πληροφορίες από το Army Times