Μέρκελ:»Ανυπολόγιστες οι συνέπειες από ελληνική χρεοκοπία»

Η γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή είναι «ανεύθυνη» καθώς είναι «ανυπολόγιστοι» οι κίνδυνοι που συνδέονται με μια πτώχευση της Ελλάδας.

   

«Οι κίνδυνοι εάν γυρίσουμε την πλάτη στην Ελλάδα θα είναι ανυπολόγιστοι», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στους βουλευτές.

   

Η Μπούντεσταγκ αναμένεται να δώσει λίγο αργότερα το πράσινο φως για τη χορήγηση της νέας βοήθειας προς την Αθήνα που αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα.

   

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες στη γερμανική οικονομία, στην Ιταλία, την Ισπανία, σ΄ολόκληρη την ευρωζώνη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο». τόνισε η Μέρκελ.

   

«Δεν μπορώ να μπω σε περιπέτειες, δεν μού το επιτρέπει ο όρκος μου», υπογράμμισε.

   

Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η κυβέρνησή της δε βλέπει «την ανάγκη για συνομιλίες σχετικά με την ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (MES) που θα το διαδεχθεί.

    Ομως, προειδοποίησε ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης απομείωσης μέρους του χρέους που άρχισε η Αθήνα για να πάρουμε τελική απόφαση για το θέμα.