OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ:»Δεν μπορεί η Τυνησία να μετακομίσει στην Ευρώπη».

14/02/2011 - 17:41
Share on FacebookShare on Twitter

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε σήμερα τη σημασία να επικρατήσει η τάξη στην Τυνησία, ώστε να αποτραπεί η μετανάστευση προς την Ευρώπη.

   

«Φυσικά δεν μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη όλοι όσοι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Τυνησία», δήλωσε η Μέρκελ.

   

«Στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους, να προσφέρουμε προοπτικές στους ανθρώπους εκεί και την ευκαιρία να ζήσουν στη χώρα τους», υπογράμμισε.

   

Την ίδια ώρα ο στρατός της Τυνησίας περιπολεί τους δρόμους της πόλης Ζαρζί, απ’ όπου έχουν φύγει παράνομα για την Ιταλία εκατοντάδες νεαροί Τυνήσιοι, σε μία προσπάθεια να ανασταλεί το κύμα μετανάστευσης. 

   

Ο στρατός περιπολεί με ελαφρά άρματα μάχης τους δρόμους της πόλης, ενώ η πρόσβαση στο λιμάνι εμποδίζεται με ένα τεθωρακισμένο όχημα. Ένα κέντρο ελέγχου έχει δημιουργθεί και στο λιμάνι Γκαμπ από τον στρατό, με την υποστήριξη του λιμενικού.

   

Περίπου 5.000 τυνήσιοι μετανάστες έφτασαν λαθραία τις τελευταίες πέντε ημέρες με σκάφη στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. 

   

Η Ιταλία που ανησυχεί ότι θα έρθει αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική κρίση στο έδαφός της έχει ζητήσει διεθνή βοήθεια, ενώ πρότεινε να στείλει ιταλούς αστυνομικούς στην Τυνησία, μία πρόταση που απορρίφθηκε από την Τύνιδα. 

   

Εξάλλου η Γαλλία τίθεται υπέρ της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης συνόρων Frontex για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. 

   

Το Παρίσι εξέφρασε «την απόλυτη αλληλεγγύη του στην Ιταλία για την αντιμετώπιση των μαζικών αφίξεων παράνομων μεταναστών από την Τυνησία», όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό. 

   

Πάντως, πρόσθεσε, ότι το πρόβλημα χρήζει «συνολικής αντιμετώπισης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο και «υπό αυτή την έννοια καλούμε κυρίως την επιχειρησιακή ενίσχυση της Frontex και την ανάπτυξη της συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης». 

   

Επιπλέον η Γαλλία αποδέσμευσε 350.000 ευρώ για κοινωνική βοήθεια προς την Τυνησία, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πιέρ Μενά, γάλλος πρέσβης στην Τύνιδα. 

   

«Αυτό το ποσό προορίζεται για την παροχή βοήθειας στις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κυρίως στα παιδιά και τους ηλικιωμένους καθώς στα θύματα των διαδηλώσεων και των ασθενών», διευκρίνισε ο πρεσβευτής στον ιστότοπό του. 

   

Ο Μενά «υπογράμμισε επίσης την επιθυμία της Γαλλίας να υποστηρίξει την οικογένεια του Μοχάμεντ Μπουαζίζι», του 26χρονου μικροπωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου δίνοντας το έναυσμα για τις ταραχές στην Τυνησία που οδήγησαν στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Μπεν Άλι από την εξουσία.


Tags: ΜΕΡΚΕΛΤΥΝΗΣΙΑ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert