Μια τελείως διαφορετική άποψη για τη Λιβύη του Καντάφι

Μια τουρκοκυπριακή εφημερίδα η AFRIKA γνωστή για τη σκληρή κριτική που ασκεί στη κυβέρνηση Ερντογάν δημοσίευσε ένα άρθρο για τον Μουαμάρ Καντάφι,πολύ διαφορετικό απ΄ αυτά που διαβάζαμε όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες. Ο Σενέρ Λεβέντ,διευθυντής της εφημερίδας παρουσιάζει έναν άλλο Καντάφι και μία διαφορετική Λιβύη. Διαβάστε τι έγραψε ,όπως το μετέφρασαν τα tourkikanea.gr :

Το ρεύμα στα σπίτια της Λιβύης ήταν δωρεάν στην περίοδο του Καντάφι. Νερό και φυσικό αέριο δωρεάν. Εκπαίδευση και υγεία δωρεάν.
Φάρμακα δωρεάν.

Τιμή βενζίνης 4 σεντς το λίτρο. Ξέρατε ότι οι εθνικές τράπεζες της Λιβύης δεν παίρναν τόκο, πως οι πολίτες της Λιβύης δεν πλήρωναν φόρους και πως η Λιβύη ήταν η λιγότερο χρεωμένη χώρα του κόσμου ;

Τα αυτοκίνητα πωλούνταν στην τιμή εξόδου από τις βιομηχανίες, δίνονταν μηνιαίο βοήθημα 1650 ευρώ στους φοιτητές της που σπούδαζαν στο εξωτερικό, στους αποφοίτους των πανεπιστημίων δίνονταν μισθός μέχρι να βρούνε δουλειά, σε κάθε νιόπαντρο ζευγάρι έδιναν ένα σπίτι 150 τετραγωνικών και σε όλες ανεξαιρέτως τις οικογένειες έδιναν 300 ευρώ τον μήνα βοήθημα. Μια από τις σπάνιες χώρες που δεν χρησιμοποίησε δάνεια από το Δ.Ν.Τ. και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Δεν υπήρχαν ζητιάνοι και άστεγοι. Και το 90% των εσόδων του πετρελαίου πήγαινε στον λαό της Λιβύης…¨