Μόσχα:»Δεν αλλάζουμε στάση στη Συρία»

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Δύση να μην αναμένει αλλαγή της πολιτικής της απέναντι στη Συρία μετά την εκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία, έπειτα από τις σχετικές εκκλήσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

   

«Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους φίλους μας να μην εκλαμβάνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα. Η ρωσική θέση για την επίλυση της κρίσης στη Συρία δεν εξαρτάται από τυχαία γεγονότα και δεν διαμορφώνεται από τους εκλογικούς κύκλους, αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύουν κάποιοι δυτικοί συνάδελφοί μας», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. 

   

«Δεν πρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», υπογραμμίζεται. 

   

«Η διευθέτηση της συριακής κρίσης δεν μπορεί να γίνει παρά στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ όλων των πλευρών, μέσω του οποίου οι Σύροι, και μόνο εκείνοι, θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του κράτους τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

   

Η Δύση επικύρωσε τη νίκη του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής ζητώντας του ταυτόχρονα να αλλάξει η στάση της Μόσχας στο θέμα της Συρίας. 

   

«Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τη Ρωσία να διαδραματίσει τον ρόλο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας» του ΟΗΕ, είχε δηλώσει νωρίτερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. 

   

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι ελπίζουν πως η Μόσχα θα υιοθετήσει τώρα «μία διαφορετική στάση στο θέμα της τραγωδίας στη Συρία».