Ο ΟΗΕ ζητά…διευκρινίσεις από ΗΠΑ για την εκτέλεση Οσάμα.

Onalert Newsroom
Ο ΟΗΕ ζητά…διευκρινίσεις από ΗΠΑ για την εκτέλεση Οσάμα.

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο αξιωματούχοι από την Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να αποκαλύψουν υποστηρικτικά στοιχεία που θα επιτρέψουν μία εκτίμηση σχετικά με το αν έγιναν σεβαστοί οι διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην επιχείρηση».

«Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μάθουμε αν ο σχεδιασμός της επιχείρησης έδωσε τη δυνατότητα να συλληφθεί ο Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Κρίστοφ Χέινς, ειδικός εισηγητής για τις εξωδικαστικές, τις συνοπτικές και τις αυθαίρετες εκτελέσεις και ο Μάρτιν Σέινιν, ειδικός εισηγητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.



Στην κοινή τους ανακοίνωση ο Χέινς και ο Σέινιν αναφέρουν ότι «η χρήση θανατηφόρας βίας μπορεί να επιτρέπεται εναντίον τρομοκρατών σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις».

«Παρόλα αυτά ο κανόνας θα πρέπει να είναι ότι οι τρομοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες μέσω των νομικών διαδικασιών της σύλληψης, της δίκης και της τιμωρίας», πρόσθεσαν.



Την ίδια ώρα, ο βασικός εισαγγελέας στη δίκη της Νυρεμβέργης εναντίον των Ναζί, ο Αμερικανός Μπέντζαμιν Μπ. Φέρεντζ, επέκρινε τη χώρα του επειδή αρνήθηκε στον Μπιν Λάντεν μία δίκαιη δίκη.



«Δεν μπορείς να δρας με αυτό τον τρόπο, η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται μέσω του νόμου. Δεν μπορείς απλώς να αρχίσεις να δολοφονείς εν ψυχρώ», δήλωσε ο 91χρονος στη βελγική εφημερίδα De Morgen.

Επεσήμανε επίσης ότι ακόμα και ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, «το οποίο αντίθετα δεν είχε ο Μπιν Λάντεν, και αυτό είναι λυπηρό, ανεξάρτητα από τα φοβερά εγκλήματα τα οποία μπορεί να έχει διαπράξει ή διατάξει».

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου