OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Οι γυναίκες του Γ’ Ράϊχ!Ποιες ήταν ,ποιος ο ρόλος τους

27/11/2011 - 00:46
Share on FacebookShare on Twitter

Μπορεί να θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πόλεμος είναι καθαρά υπόθεση των ανδρών.Όμως παντού και πάντα κρύβεται μια γυναίκα.

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι γυναίκες που έπαξαν το ρόλο τους ,μικρό ή μεγάλο,ουσιαστικό ή “διακοσμητικό” στη ναζιστική Γερμανία ήταν αρκετές.

Η εφημερίδα Pravda ,έκανε τη σχετική έρευνα:

• Hanna Reitsch

Η Hanna Reitsch γεννήθηκε στην Πολωνία και ήταν ο κορυφαία πιλότος πριν από τον πόλεμο, έγινε η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στις Άλπεις με ένα ανεμοπλάνο . Έγινε επικεφαλής πιλότος δοκιμών για τη Luftwaffe το 1937 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα Junkers Ju 87 Stuka και Dornier Do 17 καθώς επίσης ήταν ανάμεσα στους πρώτους που πέταξε Focke-Achgelis Fa 61 το πρώτο ελικόπτερο του κόσμου.

Ένθερμος υποστηρικτής του Χίτλερ και της πολιτικής του, ήταν η μόνη γυναίκα που τιμήθηκε με το Σιδηρούν Σταυρό, τόσο πρώτης όσο και δεύτερης κατηγορίας και αγαπήθηκε από την ιεραρχία του Ναζιστικού Κόμματος. Έγινε ένα από τα αγαπημένα “παιδιά” του Χίτλερ και εργάστηκε σε πολλά νέα καινοτόμα σχέδια,όπως αυτό του Messerschmitt 163, έναν πειραματικό πύραυλο-αναχαίτισης.
Ήταν παρούσα στο καταφύγιο όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Επέζησε του πολέμου και πέθανε στη Φρανκφούρτη το 1979, σε ηλικία 67 ετών.

•Eva Braun

Πιθανώς η πιο διάσημη γυναίκα του Γ΄Ράϊχ. Γνώρισε τον Χίτλερ το 1929 ενώ εργαζόταν για τον επίσημο φωτογράφο του Τρίτου Ράιχ Heinrich Hoffmann ως βοηθός και μοντέλο σε ηλικία 17 ετών. Λίγο μετά γνώρισε τον Αδόλφο, και σύντομα έγινε ερωμένη του.

Συχνά παραπονιόταν ότι την παραμελεί και την επέκρινε για τις συνήθειες της να φορά make up και να καπνίζει . Επιχείρησε δύο φορές να αυτοκτονήσει .,Είναι γενικά αποδεκτό από τους ιστορικούς ότι είχε ελάχιστη ή καμία επιρροή στις αποφάσεις του Χίτλερ.

Την τρίτη φορά που αποφάσισε να αυτοκτονήσει το έκανε μαζί με το Χίτλερ
στις 30 Απριλίου 1945 όταν, μετά τη σύναψη γάμου την ίδια ημέρα, και οι δύο αυτοκτόνησαν στο υπόγειο καταφύγιο του για να αποφύγουν τη σύλληψη από τους συμμάχους.

• Leni Riefenstahl

Η Λένι Ρίφενσταλ γεννήθηκε το 1902 στο Βερολίνο και ήταν διάσημη χορεύτρια μπαλέτου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, άρχισε να διευθύνει το δικό κινηματογραφικό στούντιο. Ο Χίτλερ τη διόρισε ως παραγωγό του Ναζιστικού Κόμματος αν και πάντα μετά τον πόλεμο υποστήριζε ότι δεν ήταν ποτέ μέλος του κόμματος.

Ήταν δημιουργός του  ντοκιμαντέρ που λεγόταν «Ο Θρίαμβος της Θέλησης» .

Μετά τον πόλεμο φυλακίστηκε και τελικά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου το 1952 και το 1954 παρουσίασε μία ταινία που είχε γυρίσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σε ηλικία 70 ετών άρχισε να κάνει …υποβρύχια ντοκυμαντέρ και στα 90 της εντάχθηκε…στην Greenpeace! Πέθανε σε ηλικία 101 ετών το 2003.


• Maria Magdalena Goebbels

Η Johanna Maria Magdalena Goebbels ήταν η Πρώτη Κυρία του Τρίτου Ράιχ και η σύζυγος του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς. Συνάντησε τον Goebbels, όταν έγινε γραμματέας του και τον παντρεύτηκε το 1931, μετά από το διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγό της.Η Μάγδα ήταν φανατική θαυμάστρια του Χίτλερ και ονόμασε όλα τα παιδιά της με τα ονόματα που αρχίζουν με H προς τιμήν του.

Ήταν στο καταφύγιο του Χίτλερ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του και αφαίρεσε τη ζωή των έξι παιδιών της, όταν το τέλος του πολέμου ήρθε. Η Μάγδα άνοιξε το στόμα των παιδιών της όταν κοιμόντουσαν και τα δηλητηρίασε με κυάνιο. Αυτή και ο σύζυγός της αυτοκτόνησαν στον κήπο της Καγκελαρίας του Ράιχ.

Tags: ΓΥΝΑΙΚΕΣΜΠΡΑΟΥΝΝΑΖΙΧΙΤΛΕΡ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Μυστήριο» με δοκιμές πυραύλων σε διάφορες πόλεις, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με το Ισραήλ

22/12/2025 - 16:28
Κρασνοντάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Κρασνοντάρ: Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου

22/12/2025 - 15:50
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Το πρόγραμμα των βαλλιστικών μας πυραύλων δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

22/12/2025 - 15:38

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Μυστήριο» με δοκιμές πυραύλων σε διάφορες πόλεις, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με το Ισραήλ

Πώς οι στρατοί ετοιμάζονται για μια σύγκρουση με τη Ρωσία

Su-57: Με νέο κινητήρα πέταξε για πρώτη φορά το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς της Ρωσίας

Κρασνοντάρ: Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου

Ιράν: «Το πρόγραμμα των βαλλιστικών μας πυραύλων δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

Ουκρανία: Οι ενεργειακές και ναυτιλιακές υποδομές της Οδησσού μπήκαν ξανά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων

Κίνα: «Σοβαρή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου η κατάσχεση πλοίων της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ

Ιαπωνία: Πρώτο «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού του κόσμου

Top News

Παύλος Κοντογιαννίδης: «Με σχολιάζουν που βάφω τα μαλλιά μου»

Λούβρο: Νέα στοιχεία για την κλοπή του αιώνα - Έκλεψαν πάνω από 8.000 διαμάντια, 200 μαργαριτάρια και δεκάδες σμαράγδια και ζαφείρια

Από τον Ιανουάριο τα πρώτα «ραβασάκια» για παραβάσεις που έπιασαν οι «έξυπνες» κάμερες - Πώς θα κάνετε ένταση

Γαλλία: Πανικός σε πτήση της AirFrance - Κινητήρας έπαθε βλάβη και το αεροπλάνο έχασε σχεδόν 30.000 πόδια σε δέκα λεπτά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert