«Όχι σε στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη», είπαν στον Ομπάμα.

Ο Λευκός Οίκος δηλώνει «απογοητευμένος» από την απόρριψη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της απόφασης που επιτρέπει τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Λιβύη, εκφράζοντας τη λύπη του διότι εκπέμπει «ένα συγκεχυμένο μήνυμα» σχετικά με τις προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. 

    «Είμαστε απογοητευμένοι από την ψηφοφορία αυτή, πιστεύουμε ότι δεν είναι η στιγμή να στείλουμε ένα τέτοιο μήνυμα που προκαλεί σύγχυση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One. 

   

Η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, απέρριψε το κείμενο της απόφασης με 295 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά.   
Από την άλλη η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την εν πολλοίς συμβολική προσπάθεια να σταματήσει η χρηματοδότηση των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη, χαρίζοντας μια μικρή «νίκη» στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
 Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, απέρριψε το αίτημα διακοπής της χρηματοδότησης με ψήφους 180 υπέρ έναντι 238 κατά. Να σημειωθεί ότι 89 Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν την πρόταση, μαζί με τους Δημοκρατικούς βουλευτές.

    Εάν περνούσε το μέτρο αυτό ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να συνεχίσει να παράσχει υποστήριξη στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές, όχι όμως και να πραγματοποιεί αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.