OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση Κίνας για την Ελλάδα!

16/06/2012 - 13:38
Share on FacebookShare on Twitter

»Επιτέλους συνεργαστείτε» λέει με αυστηρότητα η Κίνα σε Μέρκελ και Ολάντ, ενώ στην Ελλάδα συστήνει λιτότητα και να παρθούν τα αναγκαία επώδυνα μέτρα. 

Οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση χρέους, «πρέπει να έχουν περισσότερο κατά νου ότι βρίσκονται στο ίδιο πλοίο», μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα και τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μεξικό.



«Εάν συγκρίνουμε την ευρωζώνη με ένα γιγαντιαίο πλοίο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κανένας δεν θα βγει σώος και αβλαβής εάν το πλοίο αυτό βουλιάξει σε μια μεγάλη οικονομική θύελλα.

Οι χώρες πάνω στο πλοίο πρέπει να τείνουν χείρα βοηθείας», αναφέρει στο σχόλιό του το Νέα Κίνα.

«Η Γερμανία και η Γαλλία, οι δυο οικονομικές κινητήριες δυνάμεις της ευρωζώνης, θα πρέπει να παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές, να ενισχύσουν τη διμερή τους συνεργασία και να διαδραματίσουν έναν πιο σημαντικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης χρέους», τόνισε το πρακτορείο.

«Όσο για τις χώρες που κυρίως πλήττονται από την κρίση όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αυτές θα πρέπει, όπως και οι λαοί τους, να κατανοήσουν περισσότερο την ανάγκη για επώδυνα μέτρα, όπως η πολιτική λιτότητας, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματός τους», πρόσθεσε το Νέα Κίνα.

Η Κίνα, σημαντική κάτοχος ευρωπαϊκών ομολόγων, βλέπει όλο και περισσότερο την οικονομία της να πλήττεται από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως των κινεζικών εξαγωγών.



Η κινεζική κυβέρνηση, η οποία θέλει να διαφοροποιήσει την τοποθέτηση του ξένου συναλλάγματος στο εξωτερικό, έχει στην κατοχή της, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες εκτιμήσεις ειδικών, ευρωπαϊκά ομόλογα αξίας άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας και της ΕΕ δεσμεύτηκαν χθες να «διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη» στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού.



Στη σύνοδο αυτή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι Ευρωπαίοι αναμένεται να δεχθούν για μια ακόμα φορά πιέσεις από τους εταίρους τους.

Το αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών αναμένεται να απασχολήσει τη σύνοδο αυτή παρά το γεγονός ότι το Μεξικό, το οποίο τη φιλοξενεί, ελπίζει να αποτρέψει να μονοπωλήσει η ευρωπαϊκή κρίση την ατζέντα της συνόδου κορυφής της G20.

Εξάλλου, ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ κάλεσε σήμερα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μεξικό, τους ευρωπαίους ηγέτες να ενεργήσουν με «αποφασιστικό» τρόπο για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

«Ελπίζουμε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ενεργήσουν αποφασιστικά για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Υπάρχει κίνδυνος, η συνέχιση της κρίσης στην ευρωζώνη να προκαλέσει «μεγαλύτερη αποδυνάμωση των παγκόσμιων αγορών και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική μας ανάπτυξη», τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Σινγκ και με τον υπουργό Οικονομικών Πρανάμπ Μουχερτζί, η κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για την επιβράδυνση της ινδικής οικονομίας.
 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΥΡΩΖΩΝΗΚΙΝΑΜΕΡΚΕΛΟΛΑΝΤ

Related Posts

Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν ζητά αλλαγές στη συνάντηση με τις ΗΠΑ – «Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο Λευκός Οίκος

03/02/2026 - 21:26
Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μετά τη Χασακέ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν και στην κουρδική πόλη Καμισλί

03/02/2026 - 20:44
drones - Πολωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

03/02/2026 - 20:11

Διαβάστε Επίσης

Το Ιράν ζητά αλλαγές στη συνάντηση με τις ΗΠΑ – «Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο Λευκός Οίκος

Συρία: Μετά τη Χασακέ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν και στην κουρδική πόλη Καμισλί

Πολωνία: Υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

ΔΙΚΑΦΚΑ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης [pics]

Αμερικανικό F-35 κατέρριψε ιρανικό drone που προσέγγισε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Επιμένει η ΠΟΜΕΝΣ για το εφάπαξ των στρατιωτικών: «Άδικη η νέα νομοθετική ρύθμιση»

Ιράν: Σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης προσπάθησαν να σταματήσουν αμερικανικό τάνκερ στο Στενό του Ορμούζ

Τουρκικό UAV έκανε 6 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Top News

Η Ιωάννα Τούνη έκλεισε έναν χρόνο σχέσης με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη και της χάρισε 365 τριαντάφυλλα

Η Ελένη Μενεγάκη για τη γέννηση της κόρης της, Βαλέριας: Σαν χθες μου φαίνεται εκείνο το ξημέρωμα

Στράτος Τζώρτζογλου: Η νέα εξομολόγηση για τον χωρισμό του, η Αμερική και τα δάκρυα του Γιώργου Λιάγκα

Ναταλία Λιονάκη: Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της - «Τρία χρόνια με κορόιδευε και ξαφνικά τηλεφωνικώς μου είπε "άντε γεια"»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert