Ποια εκεχειρία; 52 νεκροί μόνο σήμερα στη Συρία

Πενήντα δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Συρία σήμερα, ημέρα κατά την οποία θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ το ειρηνευτικό σχέδιο του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν το οποίο προβλέπει την απομάκρυνση των στρατευμάτων και των αρμάτων μάχης από τις πόλεις, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 19 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και πέντε λιποτάκτες, που σκοτώθηκαν σε πολλές περιοχές της Συρίας, όπως διευκρίνισε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της συνοικίας Χαλιντίγια και ένας ακόμη από τα πυρά που έπεσαν στη συνοικία Μπαμπ Τάντμορ της Χομς.

Στην επαρχία Χάμα επτά άμαχοι σκοτώθηκαν στην Καφαρζίτα, όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού και λιποτακτών, αλλά και αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Στην επαρχία Ντεράα τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ ένα παιδί έχασε τη ζωή του στη Χαράστα στην επαρχία της Δαμασκού.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ ένας άμαχος έπεσε νεκρός από πυρά και οκτώ ακόμη σκοτώθηκαν στο Χαλέπι.

Πέντε λιποτάκτες σκοτώθηκαν σε μάχες στις περιοχές Ντεράα, Χομς, Χάμα και Χαλέπι.

Εξάλλου έντεκα στρατιώτες του τακτικού στρατού έχασαν τη ζωή τους από επίθεση στην επαρχία Χάσακα, πέντε σε μάχες στο Χαλέπι και τρεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.