Πολεμικό πλοίο της Λιβύης,βομβάρδισε το ΝΑΤΟ.

   Αεροπλάνα του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ένα λιβυκό πολεμικό πλοίο που ήταν αραγμένο στο λιμάνι της Τρίπολης αφού παρατήρησαν ότι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έπαιρναν όπλα από τη φρεγάτα τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Συμφώνου.

   

Η φρεγάτα επλήγη και υπέστη σοβαρές ζημιές, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ συνταγματάρχης Ρολάντ Λαβουά. 

   

«Ήταν προφανές ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις αφαιρούσαν όπλα και εξοπλισμό από το πολεμικό πλοίο με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν από άλλες πλατφόρμες», πρόσθεσε. 

   

Το ΝΑΤΟ ανησύχησε ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον αμάχων, των δυνάμεων του ΝΑΤΟ ή πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. 

   

«Οι επιθέσεις ήταν επιτυχημένες και αναμένεται να μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να εξαπολύσει επιθέσεις», επεσήμανε ο Λαβουά.

    Εντωμεταξύ το ΝΑΤΟ δικαιολόγησε τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Ζλίτεν, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει αποδείξεις πως στη διάρκεια των επιθέσεων έχασαν τη ζωή τους άμαχοι, όπως ισχυρίζεται το λιβυκό καθεστώς. 

   

«Δεν έχουμε σε αυτό το στάδιο αποδείξεις για θύματα ανάμεσα στους αμάχους», δήλωσε ο Λαβουά.

   

Δικαιολόγησε μάλιστα την επίθεση του ΝΑΤΟ εκτιμώντας ότι ο στόχος ήταν «νόμιμος». Επρόκειτο για δύο παλιά αγροτικά κτίρια τα οποία χρησιμοποιούσαν τα στρατεύματα του Καντάφι για στρατιωτικούς σκοπούς. «Ήταν ξεκάθαρα στρατιωτικός στόχος», υπογράμμισε ο Λαβουά.

    «Το ΝΑΤΟ λαμβάνει εξαιρετικές προφυλάξεις ώστε να μην πλήξει αθώους πολίτες που ζουν ή εργάζονται κοντά» στους στόχους, επεσήμανε.