Στηρίζουμε την κατασκευή του αγωγού South Stream, λένε οι Βούλγαροι

Η Βουλγαρία είναι πλήρως προσηλωμένη στην υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, από κοινού με τη Ρωσία, δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.

    Επιστρέφοντας από τη Μόσχα, όπου είχε σειρά επαφών με Ρώσους αξιωματούχος, ο κ. Ντιάνκοφ δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας πως η χώρα του παραμένει στο South Stream «καθώς είναι ένα πολλά υποσχόμενο έργο».

    Ο κ. Ντιάνκοφ, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Τράιτσο Τράικοφ και τον υπουργό Μεταφορών Ιβάιλο Μάσκοφσκι συζήτησαν με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σματκό τα κοινά ενεργειακά σχέδια Βουλγαρίας-Ρωσίας, στα οποία εντάσσονται ο αγωγός South Stream και το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπέλενε.

    Σε ό,τι αφορά τον πυρηνικό σταθμό του Μπέλενε, ο κ. Ντιάνκοφ είπε πως «η έλλειψη νέων για το έργο είναι ‘καλά νέα'».

    Διευκρίνισε ότι οι δυο πλευρές συζήτησαν σε καλό κλίμα για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενδελεχής ανάλυσης για διάφορες πλευρές του συγκεκριμένου έργου.

    Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, το βασικό θέμα της επίσκεψης του τριμελούς υπουργικού κλιμακίου στη Μόσχα ήταν οι συνεχιζόμενες συζητήσεις για την περαιτέρω «χαλάρωση» του καθεστώτος θεώρησης διαβατηρίων (βίζα) μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας.