Στρατιωτικές δυνάμεις της Σ.Αραβίας,μπήκαν στο Μπαχρέϊν.

Σαουδαραβικά στρατιωτικά οχήματα μπήκαν σήμερα στο Μπαχρέιν, από μια γέφυρα που συνδέει τη Σαουδική Αραβία με το νησιωτικό βασίλειο, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

   

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί πίσω από αυτοσχέδιους σταθμούς ελέγχου που είχαν στηθεί γύρω από την πλατεία του Μαργαριταριού. Η γέφυρα που διέσχισαν τα στρατιωτικά οχήματα απέχει περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο από την πλατεία του Μαργαριταριού.

    Οι μάρτυρες είπαν ότι τουλάχιστον 150 τεθωρακισμένα οχήματα που μετέφεραν στρατιώτες διέσχισαν τη γέφυρα, ακολουθούμενα από περίπου 50 άλλα οχήματα όπως ασθενοφόρα, υδροφόρες, λεωφορεία και τζιπ. Δεν υπήρχαν όμως άρματα μάχης ή εκτοξευτήρες πυραύλων.

   

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές τα οχήματα κατευθύνθηκαν στην περιοχή Ρίφα, μια σουνιτική συνοικία όπου βρίσκεται το βασιλικό ανάκτορο και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Στο πάρκινγκ του νοσοκομείου αυτού, που είναι κλειστό για το κοινό, έχουν στηθεί σκηνές.

   

Νωρίτερα η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση στη γέφυρα που οδηγεί από το αεροδρόμιο στην οικονομική συνοικία, κοντά στην πλατεία του Μαργαριταριού. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τον ίδιο δρόμο για να αποκλείσουν την πρόσβαση στην πλατεία, το επίκεντρο των κινητοποιήσεων των τελευταίων εβδομάδων.

   

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι η αποστολή των στρατιωτών έγινε κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν που ζήτησε υποστήριξη. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με βάση τη συμφωνία μεταξύ των έξι χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου η απειλή για την ασφάλεια ενός κράτους-μέλους «θεωρείται ως απειλή για την ασφάλεια όλων των μελών».