Συγκλονιστικά στοιχεία!Κάθε τρεις ώρες ένα έγκλημα στον Αμερικανικό Στρατό!Κυρίως βιασμοί!

Από το 2005, ο αριθμός των βιασμών που έγιναν από Αμερικανούς στρατιώτες έχει σχεδόν διπλασιαστεί!

Κάθε τρεις ώρες, ένα βίαιο έγκλημα γίνεται από έναν Αμερικανό στρατιώτη!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και επίσημα. Προέρχονται από επίσημη έκθεση των αμερικανικών ΕΔ ,που είχε να κάνει με την υγεία -και τη ψυχική- αλλά και τη πειθαρχία των στρατιωτών.

Η έρευνα δείχνει ότι από τα 2811 βίαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν το 2011, στο εξωτερικό ή σε αμερικανικό έδαφος, σχεδόν τα μισά ήταν σεξουαλικής φύσεως.

Γιατί αυτή η έκρηξη σεξουαλικών εγκλημάτων; Η έκθεση υποστηρίζει ότι αυτό είναι μία από τις συνέπειες των τραυμάτων που υπέστησαν οι στρατιώτες μετά από δέκα χρόνια συνεχούς εμπλοκής σε δύο μέτωπα: το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

“Αυτοί οι δύο πόλεμοι”,αναφέρουν στην έκθεσή τους “είναι η μεγαλύτερη μάχη σε διάρκεια για το προσωπικό». Για δέκα χρόνια, ο στρατός «έζησε σε μία παρατεταμένη κατάσταση στρες (…) με πολύ λίγες ευκαιρίες για ξεκούραση, σωματική ή ψυχική ».

Σχεδόν μισό εκατομμύριο τραυματίες

Οι επίσημοι κατάλογοι κάνουν λόγο 32.000 στρατιώτες που τραυματίστηκαν στο μέτωπο.Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος υπολογίζοντας όμως τους ψυχικά τραυματίες.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, 472 χιλιάδες βετεράνοι υποφέρουν από διάφορα σύνδρομα . Αυτές οι διαταραχές, οι οποίες ξεκινούν με εφιάλτες άγχους, αϋπνίας ή δυσκολία στη συγκέντρωση, μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη, βίαιη ή επιθετική συμπεριφορά και την αυτοκτονία.