Συρία:επίθεση στην Υπηρεσία Πληροφοριών της ΠΑ

 Στρατιώτες που έχουν αυτομολήσει από τον συριακό στρατό επετέθησαν εναντίον συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών στα περίχωρα της Δαμασκού τη νύκτα, στην πρώτη μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον σημαντικού στόχου των υπηρεσιών ασφαλείας του συριακού καθεστώτος από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με πηγές των σύρων ακτιβιστών.

   

Μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εκτόξευσαν ρουκέτες και έβαλαν με πολυβόλα εναντίον μεγάλου συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας στα βόρεια περίχωρα της Δαμασκού στις 02.30 τη νύκτα.

   

Σύμφωνα με τις πηγές των αντικαθεστωιτκών, ακολούθησαν συγκρούσεις και ελικόπτερα περικύκλωσαν την περιοχή της επίθεσης.

   

«Ακουσα πολλές εκρήξεις , ανταλλαγή ριπών πολυβόλων», δήλωσε κάτοικος της περιοχής της Χαράστα.

   

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και η περιοχή της επίθεσης δεν είναι προσβάσιμη, δήλωσαν οι πηγές των σύρων ακτιβιστών.

   

Μαζί με τις υπηρεσίες Πληροφοριών του στρατού, οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας είναι επιφορτισμένες με την πρόληψη της μετάδοσης της εξέγερσης στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Και οι δύο υπηρεσίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταστολή της συριακής εξέγερσης.

   

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας τελούν υπό τον έλεγχο του αδελφού του Ασαντ, του Μάχερ, και μελών της μειονότητας του Αλαουιτών, τη στιγμή που ο συριακός στρατός απαρτίζεται κυρίως από σουνίτες μουσουλμάνους, που αποτελούν επίσης την πλειοψηφία του πληθυσμού της Συρίας. Μεγάλος αριθμός στρατιωτών αυτομολεί από τις τάξεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

   

Οι εκτεταμένοι μηχανισμοί των υπηρεσιών ασφαλείας, όπου κυριαρχούν οι Αλαουίτες, στηρίζει τις δομές εξουσίας του καθεστώτος. Οι επικεφαλής οκτώ μυστικών υπηρεσιών της συριακής αστυνομίας υπάγονται απευθείας στον πρόεδρο Ασαντ.

   

Αραβας αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δηλώνει ότι οι επιθέσεις των αντικαθεστωιτκών δυνάμεων εναντίον των συριακών δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί σηγμαντικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, αν και διατηρείται η συνοχή στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

   

Οι συριακές αρχές επιρρίπτουν σε «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις» την εξέγερση και δηλώνουν ότι 1.100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καταδικάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας τις επιθέσεις κατά πρεσβειών στη Συρία

Οι ΗΠΑ λένε «μπράβο» στη Τουρκία,για τη στάση της έναντι της Συρίας