Τα βασανιστήρια…συνεχίζονται στη Τουρκία

Ιδιαίτερα επικριτικη για την Τουρκια ήταν η πρόσφατη Έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet Daily News. 
Στην Έκθεση τονίζεται ότι η Επιτροπή ανησυχεί για την έλλειψη μέτρων εναλλακτικών της  στέρησης της ελευθερίας και την παρατεταμένη περίοδο προσωρινής κράτησης στην Τουρκία, αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η Τουρκία έχει προβεί σε αρκετές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να εφαρμόσει την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια.
 
Η Έκθεση επικροτεί την εξαγγελία της τουρκικής κυβέρνησης για «μηδενική ανοχή στα βασανιστήρια», υπογράμμισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν «πολλές και συνεχείς καταγγελίες για χρήση βασανιστηρίων σε ανεπίσημους χώρους κράτησης, μεταξύ των οποίων οχήματα της αστυνομίας, δρόμοι και χώροι εκτός αστυνομικών τμημάτων». Παράλληλα, η Έκθεση χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι οι εισαγγελικές αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσκολίες όταν καλούνται να διερευνήσουν τέτοιου είδους καταγγελίες.