Τηλεφώνημα Τσάβες στο Καντάφι.Πρόταση για ειρηνευτική δύναμη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες συζήτησε τηλεφωνικώς με το λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πρόταση για μια διεθνή ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη προκειμένου να επιλυθεί η κρίση στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας Αντρές Ιζάρα.

   

«Επιβεβαιώνουμε ότι υπήρξε επικοινωνία του προέδρου Τσάβες με τον Καντάφι, χθες, (Τρίτη) για την πρόταση που αφορά μια ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη», ανακοίνωσε ο υπουργός στο Twitter του.

   

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε μια διεθνή ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη στην οποία θα συμμετέχουν πολλές φίλες χώρες που θα αναλάβουν ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στο λίβυο ηγέτη και τους εξεγερθέντες και καταδίκασε κάθε στρατιωτική επέμβαση, η οποία θα ήταν «καταστροφή».

   

«Δεν είναι καλύτερο, αντί να στείλουμε στόλο και αεροπλάνα να στείλουμε μια αποστολή καλής θέλησης για να βοηθήσουμε ώστε τα αδέλφια μας να μη σκοτώνονται μεταξύ τους;», δήλωσε ο Τσάβες.

  

  «Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δηλώσει έτοιμες να εισβάλουν στη Λιβύη. Και σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν καταδικάσει τη Λιβύη. Τί θέλουν;Το λιβυκό πετρέλαιο», τόνισε.

   

Ο Τσάβες υπογράμμισε τέλος ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης και την ανεξαρτησία της χώρας αυτής.

   

«Θέλουμε ειρήνη για τη Λιβύη και πρέπει να αντιταχθούμε αποφασιστικά σε κάθε επιθυμία για επέμβαση», τόνισε.