Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μεντβιέτεβ.Καταδίκη από Αχματινετζάντ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με το ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον οποίο εξέφρασε τα βαθειά λύπη του για την αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια της Δευτέρας στο μεγαλύτερο μοσχοβίτικο αεροδρόμιο που στοίχισε τη ζωή σε 35 πολίτες, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

   

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο Μεντβέντεφ σήμερα το πρωί (Τρίτη) για να του μεταφέρει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του μετά τη χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του προς τους Ρώσους πολίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

   

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε τη σθεναρή καταδίκη κάθε τρομοκρατικής πράξης με στόχο αθώους πολίτες και τη δέσμευσή του να συνεχίσει από κοινού με τη Ρωσία τον αγώνα πάταξης της τρομοκρατίας » προστίθεται στην ανακοίνωση.

    

   

Ρωσική ειδική επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε μια σε βάθος έρευνα για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο μετά τη χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

   

«Η έρευνα άνοιξε κατ’ αγνώστων για το μη σεβασμό των κανόνων ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, που οδήγησε στην διάπραξη της τρομοκρατικής πράξης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ερευνητικής επιτροπής.

   

Σύμφωνα με την επιτροπή οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν με 5 έως 7 χρόνια κάθειρξη.

   

Τριανταπέντε πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν σοβαρά χθές στη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στην ζώνη αφίξεων του αεροδρομίου που είναι το μεγαλύτερο της μοσχοβίτικης πρωτεύουσας.

    

   

Το Ιράν καταδίκασε με έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας και απέστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και στη ρωσική κυβέρνηση.

   

Ο πρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απέστειλε μήνυμα καταδίκης της επίθεσης στον ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

   

«Για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν που και η ίδια έχει πέσει θύμα τρομοκρατίας, οι σκληρές αυτές τρομοκρατικές ενέργειες είναι πάντα καταδικαστέες» γράφει στο μήνυμά του ο ιρανός πρόεδρος.