Το Ιράν παίζει Θεοδωράκη, που μιλά για συνωμοσία κατά της Ελλάδας

«Ο διάσημος έλληνας συγγραφέας, πολιτικός και συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης λέει ότι υπάρχει μια συνωμοσία για να καταστρέψει τη χώρα του με ανεργία, πείνα και μιζέρια», μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο του Ιράν PressTV.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ;
 
Τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην Ελλάδα, πέραν της κρίσης χρέους έχουν αναδείξει ένα πνεύμα αντίστασης στους έλληνε πολίτες, ενδεικτικό παράδειγμα του οποίου είναι ο 87 ετών Μίκης Θεοδωράκης, που πολέμησε τη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμιου Πολέμου.

«Υπάρχει μια συνωμοσία που στοχεύει στην καταστροφή της χώρας μου». Ο Θεοδωράκης γράφει «την αλήθεια για την Ελλάδα, σε μια ανοιχτή επιστολή προς τη διεθνή κοινή γνώμη».

Ο Θεοδωράκης λέει για την Ελλάδα ότι η οικονομική καταστροφή ήρθε ως αποτέλεσμα μιας τεράστιας αγοράς όπλων από ξένες χώρες. «Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, καθώς επίσης και οι Γάλλοι, οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί, κέρδισαν δισεκατομμύρια ευρώ από τις ετήσιες πωλήσεις των πολεμικών υλικών σε βάρος του εθνικού μας πλούτου» σημειώνει.

«Η γερμανική επιχείρηση Siemens, για παράδειγμα, λειτούργησε παράλληλα με ένα τμήμα για την εξαγορά Ελλήνων, προκειμένου να πωληθούν τα προϊόντα της στην αγορά της Ελλάδας» προσθέτει.

Ο Μίκης θεωρεί απαραίτητη  τη διαμόρφωση ενός «μετώπου αντίστασης και αλληλεγγύης» όλων των πολιτικών δυνάμεων «για να διώξει» την τρόικα, τη «δύναμη κατοχής» που αποτελείται από το ΔΝΤ (διεθνές νομισματικό Ταμείο, Επιτροπή της ΕΕ, και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), που έχουν αναγκάσει την Ελλάδα να πάρει σκληρά μέτρα λιτότητας με ανταλλάγματα.

«Η γερμανική ναζιστική κατοχή μας κόστισε τις ζωές ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, καθώς επίσης και τη ολική καταστροφή της χώρας μας. Τώρα, πώς είναι δυνατόν για μας, τους Έλληνες, να δεχτούμε τις απειλές κας Μέρκελ και την επιμονή ων Γερμανών να επιβάλουν σε μας ένα νέο «Gauleiter»… αυτή τη φορά φορώντας μας μια θηλιά… » προσθέτει ο Μίκης.

«Μας απειλούν με έξοδο από την Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη δεν μας θέλει, εμείς δεν θέλουμε αυτή τη «Μερκελο-Σαρκοζί Ευρώπη» δέκα φορές περισσότερο» τονίζει.

Ο Μ.Θεοδωράκης, επίσης, αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αγοράζει όπλα από τη Γερμανία και τη Γαλλία και ότι το ελληνικό έθνος εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να αναγκάσει τη Γερμανία να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, που οφείλει στην Ελλάδα και ανέρχεται σε τρέχουσες τιμές σε περίπου 500 δισεκατομμύρια ευρώ.