Το Πακιστάν διαψεύδει ότι γνώριζε την επιχείρηση κατά Λάντεν.

  Ο πρόεδρος του Πακιστάν διέψευσε σε στήλη γνώμης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, τις εικασίες ότι η στρατιωτική ενέργεια των αμερικανών καταδρομέων που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ήταν μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ με το Πακιστάν.

   

Ο Ασίφ Αλί Ζαρνταρί δήλωσε ακόμα στην Ουάσινγκτον Ποστ, όπου φιλοξενείται η στήλη γνώμης μέσω της οποίας δημοσιοποίησε την άποψή του για το γεγονός,ότι οι αρχές του Πακιστάν αγνοούσαν την τύχη του ηγέτη της Αλ Κάϊντα,που σκοτώθηκε σε κρυσφήγετο που χρησιμοποιούσε επί 5 χρόνια σε μια πόλη, περίπου δύο ώρες βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

   

» Δε βρισκόταν πουθενά, όπου εμείς πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να ήταν, αλλά τώρα έχει πεθάνει «, έγραψε ο Αλί Ζαρνταρί. » Αν και τα γεγονότα της Κυριακής δεν ήταν μια κοινή επιχείρηση, μια δεκαετία συνεργασίας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Πακιστάν οδήγησε τελικά στην εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν και στην εξάλειψη της απειλής που όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε να αποτελεί για τον πολιτισμένο κόσμο «.