OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστήριο με τα αεροσκάφη Καντάφι! Που πήγαν,ποιους μετέφεραν!

09/03/2011 - 19:31
Share on FacebookShare on Twitter

Τρια αεροσκάφη της οικογένειας Καντάφι απογειώθηκαν τα ξημερώματα από στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης, προκαλώντας παγκοσμίως ερωτηματικά. Το ένα διασχίζοντας το FIR Αθήνας, πήγε στο Κάιρο, μεταφέροντας αξιωματούχο του Καντάφι, ο οποίος επρόκειτο να έχει επαφές με ανώτατα στελέχη του Αιγυπτιακού Στρατού.
Το δεύτερο αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και στη συνέχεια απογειώθηκε με προορισμό τη Λισαβόνα, ενώ το τρίτο αεροσκάφος κατευθύνθηκε στο Παρίσι.
Η κινητικότητα των αεροσκαφών έγινε αντικείμενο συζητήσεων και ανταποκρίσεων παγκοσμίως, καθώς οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδια πτήσης προς Κάιρο, Αθήνα και Βιέννη, προορισμοί που δεν επιβεβαιώνονταν απο επίσημες πηγές στην Ελλάδα.

ώρα 18:50 Το τρίτο κυβερνητικό αεροσκάφος που έφυγε το πρωί από Τρίπολη, προσγειώθηκε στο Παρίσι.

ώρα 17:01 Το κυβερνητικό αεροσκάφος του Καντάφι με χαρακτηριστικό αριθμό 5A -UAC απογειώθηκε από τη Μάλτα σήμερα το πρωί και προσγειώθηκε στην Πορτογαλία.

ώρα 16:46: Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Μάλτα αναφέρουν ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος του Καντάφι το οποίο φέρεται να είχε προορισμό  την Αθήνα, έφυγε από τη Μάλτα όπου βρισκόταν σήμερα το πρωί.
ώρα 16:08: Κανένα Λιβυκό αεροσκάφος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει περάσει το FIR
Αθηνών, μετά τις 11:24 το πρωί όταν το Falcon του Καντάφι, έμπαινε στον εθνικό εναέριο χώρο μας με προορισμό το Κάιρο. Πιθανώς τα άλλα λιβυκά αεροσκάφη που φάνηκαν να βρίσκονται στον αέρα με προορισμό την Αθήνα και τη Βιέννη, είτε να ματαίωσαν είτε να άλλαξαν προορισμούς.
ώρα 14:22 Ανταποκριτής του Al Jazeera μεταδίδει στο twitter πως και το δεύτερο αεροσκάφος του Καντάφι έχει προορισμό το Κάιρο.

ώρα 13:31 Τρία είναι συνολικά τα αεροσκάφη της κυβέρνησης του Καντάφι που κατέθεσαν σχέδια πτήσης από την Τρίπολη, με προορισμό το Κάιρο, την Αθήνα και τη Βιέννη. Το πρώτο αεροσκάφος πέρασε ήδη από το FIR ΑΘηνών προς το Κάιρο, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAC αναμένεται να έρθει στην ΑΘήνα. Το τρίτο αεροσκάφος 5A-UAA αναμένεται να κατευθυνθεί στη Βιέννη. 

Στη μία περίπου η ώρα το μεσημέρι το αεροσκάφος με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAC είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης προς την Αθήνα, ενώ το αεροσκάφος με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAA προς τη Βιέννη. 
Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες ελληνικές πηγές. 

Δεν αποκλείεται, να συμβεί ό,τι και την προηγούμενη φορά με το Falcon του Καντάφι που κατέθετε επί τρεις μέρες σχέδια πτήσεις από το Μινσκ για την Τρίπολη και τα ακύρωνε μετά από λίγο. Τελικά το αεροσκάφος εκτέλεσε την πτήση του μετά από τρεις μέρες. 
Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές στο ίντερνετ, το δεύτερο αεροσκάφος με κατεύθυνση Αθήνα πρόκειται για αεροσκάφος BD-700 / Bombardier  BD-700-1A11. 
Πρόκειται για αεροσκάφος παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας το οποίο ανήκει στη Λιβυκή κυβέρνηση. 
Το αεροσκάφος 5Α-DCN που προσγειώθηκε στο Κάιρο, μετέφερε τον Abdel Rahman Ben Ali El Said Al Sawi εκ μέρους του Καντάφι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον  Hussein Tantawi της Αιγυπτιακής κυβέρνησης. 

qj-ioanna-iliadi.blogspot.com/2011/03/blog-post_09.html

Tags: ΚΑΝΤΑΦΙΛΙΒΥΗ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τουλάχιστον 100 τραυματίες από ισοπεδωτικές πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε Αράντ καιΝτιμόνα [vids]

22/03/2026 - 08:27
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

«Οι πύραυλοι του Ιράν μπορούν να φτάσουν σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο» προειδοποιεί το Ισραήλ [pic]

21/03/2026 - 21:26
Στάρμερ
ΚΟΣΜΟΣ

Στάρμερ σε Χριστοδουλίδη: «Οι βρετανικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στο Ιράν»

21/03/2026 - 19:18

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Τουλάχιστον 100 τραυματίες από ισοπεδωτικές πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε Αράντ καιΝτιμόνα [vids]

Φρεγάτες MEKO: «Κλειδώνει» και ο Σκαραμαγκάς για τον εκσυγχρονισμό τους

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς ανέμους – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας

«Οι πύραυλοι του Ιράν μπορούν να φτάσουν σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο» προειδοποιεί το Ισραήλ [pic]

Στάρμερ σε Χριστοδουλίδη: «Οι βρετανικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στο Ιράν»

«Χτυπήσαμε ισραηλινό F-16» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν – Άγνωστο αν καταρρίφθηκε

Axios: Άφαντος ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ – CIA και Μοσάντ ψάχνουν απεγνωσμένα σημάδια ζωής του

Top News

Επικό μπέρδεμα του Νίκου Μουρατίδη στο J2US με τον Steve Provis και τη Μαίρη Βυτινάρος

Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του γκαλερίστα που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα

«Λύγισε» ο Γιώργος Καπουτζίδης στην πρεμιέρα του «Moments» της Ζέτας Μακρυπούλια

Συνταγή για νηστίσιμη κοκκινιστή γαριδόσουπα βελουτέ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert