Αδιανόητο «καψόνι» – Ρώσοι στρατιώτες καθάρισαν την Αρκτική από σκουπίδια

Στη Ρωσία οι στρατιώτες σε βάση της Αρκτικής, το έριξαν στην οικολογία, καθαρίζοντας περισσότερα από 113.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην παγωμένη γη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επαίνεσε την Τρίτη το έργο των Ρώσων στρατιωτών οι οποίοι καθάρισαν πάνω από 113.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από μέταλλα, οικιακά και κατασκευαστικά απόβλητα στην περιοχή της Αρκτικής.

«Οι στρατιώτες μας εκτέλεσαν τέλεια την αποστολή τους. Καθάρισαν πάνω από 113.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μολυσμένης περιοχής…» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Αυτή είναι η στρατιωτική βάση Nagurskoye στην Αρκτική

«Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά, στα νησιά Κοτένλι και Βράνγκελ, στην περιοχή του αεροδρομίου Αλικέλ», συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Σοϊγκού, περαιτέρω βήματα για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης στην Αρκτική τέθηκαν επί τάπητος σε σχετική συνάντηση.

Ο υπουργός Άμυνας υπενθύμισε ότι η απόφαση να συμμετάσχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στον καθαρισμό των αποβλήτων στην περιοχή της Αρκτικής έγινε από τον ανώτατο διοικητή το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αποκτά δύο νέους σταθμούς έγκαιρης προειδοποίησης πυραύλων στην Αρκτική έως το 2022.

Πηγή: Sputnik