Admiral Gorshkov: «Υπό το βλέμμα» του Royal Navy η ρωσική φρεγάτα περνάει κοντά από τις βρετανικές ακτές

Η φρεγάτα HMS Portland του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί τη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov και το δεξαμενόπλοιο Kama που τη συνοδεύει καθώς πλέουν σε διεθνή ύδατα κοντά στις ακτές της Βρετανίας.

Η φρεγάτα Type 23 εντάχθηκε στην ομάδα του πλοίου Bergen της Νορβηγικής Ακτοφυλακής, η οποία παρακολουθούσε τα ρωσικά πλοία την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έπλεεαν νότια μέσω της Νορβηγικής Θάλασσας.

Η φρεγάτα HMS Portland με το ειδικό ελικόπτερο Merlin – και τα δύο εξοπλισμένα με ραντάρ και τορπίλες για εξειδικευμένες επιχειρήσεις – παρακολουθεί και αναφέρει τις κινήσεις των ρωσικών πλοίων που περνούν μέσω της Βόρειας Θάλασσας.

Ο Διοικητής της βρετανικής φρεγάτας, Διοικητής Εντ Μος-Γουάρντ, δήλωσε: «Η συνοδεία πολεμικών πλοίων στα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου και στις παρακείμενες θαλάσσιες περιοχές είναι δραστηριότητα ρουτίνας για το Βασιλικό Ναυτικό».

«Διατηρώντας μια συνεχή παρουσία, το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό διασφαλίζει τη συμμόρφωση με το ναυτικό δίκαιο και αποτρέπει την κακοήθη δραστηριότητα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας», πρόσθεσε.

«Η συνοδεία της ρωσικής φρεγάτας Admiral Gorshkov μαζί με δυνάμεις του ΝΑΤΟ απέδειξε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στη συμμαχία και στη διατήρηση της θαλάσσιας ασφάλειας».

Το HMS Portland πέρασε μεγάλο μέρος του περασμένου έτους περιπολώντας σε ύδατα κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο, με επισκέψεις στη Νορβηγία και τη Σουηδία, και επιχειρώντας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην άσκηση «κυνηγιού υποβρυχίων», με την ονομασία Dynamic Mongoose, στον Βόρειο Ατλαντικό.