OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μάτις προέβλεψε άλλη μια «δύσκολη χρονιά»

25/04/2017 - 08:07
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε την Δευτέρα ότι δεν έχει «ψευδαισθήσεις» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αφγανιστάν κατά την επίσκεψή του στη χώρα, την ημέρα που ο αφγανός ομόλογός του και ο αρχηγός του αφγανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας παραιτήθηκαν εξαιτίας της πιο πολύνεκρης επίθεσης των Ταλιμπάν σε μια αφγανική στρατιωτική βάση μέχρι σήμερα.

Ο Μάτις, που έκανε την επίσκεψη αυτή καθώς η Ουάσινγκτον εξετάζει τη χάραξη μιας νέας πολιτικής, είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, τον Ασράφ Γάνι, στελέχη της κυβέρνησής του και Αμερικανούς αξιωματικούς, οι οποίοι ζητούν να αναπτυχθούν περισσότερα στρατεύματα.
«Το 2017 θα είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά για τις γενναίες αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και τη διεθνή δύναμη η οποία στάθηκε, και συνεχίζει να στέκεται, πλάι στο Αφγανιστάν στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», είπε ο Μάτις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μάτις ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, επικεφαλής των αμερικανικών και των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι «δεν διαψεύδει» τις πληροφορίες περί του ότι η Ρωσία προσφέρει υποστήριξη στους Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένων και όπλων.
Ο Μάτις επισκέφθηκε την Καμπούλ μερικά εικοσιτετράωρα αφού οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ σκοτώνοντας πάνω από 140 αφγανούς στρατιωτικούς. Σύμφωνα με αξιωματούχους στην Καμπούλ, ο τελικός απολογισμός της επίθεσης ενδέχεται να είναι ακόμη πιο βαρύς.

Νωρίτερα σήμερα η προεδρία του Αφγανιστάν ανέφερε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι ο υπουργός Άμυνας Αμπντουλά Χαμπίμπι και ο επικεφαλής του επιτελείου Καντάμ Σα Σαχίμ «παραιτήθηκαν με άμεση ισχύ».
Ο Σα Χουσάιν Μουρταζάουι, εκπρόσωπος του Γάνι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι παραιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν εξαιτίας της επίθεσης. Οι Χαμπίμπι και Σαχίμ είπαν στους δημοσιογράφους ότι υπέβαλαν παραιτήσεις οικειοθελώς.

Παρότι παραιτήθηκε, ο Χαμπίμπι—ο οποίος δεχόταν ήδη πιέσεις από μέλη της αφγανικής Βουλής από τον περασμένο μήνα, έπειτα από μια επίθεση στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος—ήταν παρών σε μια συνάντηση με τον Μάτις στο αρχηγείο της διεθνούς δύναμης υπό τη διοίκηση του NATO στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
Το γραφείο του Γάνι ανακοίνωσε επίσης ότι αντικαταστάθηκαν τέσσερις ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού, ενώ στελέχη του υπουργείου Άμυνας είπαν πως έως και οκτώ στελέχη των ένοπλων δυνάμεων συνελήφθησαν.

Ένας ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, επικαλούμενος στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών και το είδος της τακτικής που χρησιμοποιήθηκε, είπε πως το δίκτυο Χακάνι ενδέχεται να διαδραμάτισε ρόλο στην επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝΚΑΜΠΟΥΛΜΑΤΙΣΤΑΛΙΜΠΑΝ

Related Posts

Orlan-10
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

19/12/2025 - 15:32
συνέντευξη Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

19/12/2025 - 15:21
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

19/12/2025 - 14:16

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: «Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τους νεκρούς, δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο»…

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert