AFRICOM: Νεκροί δύο τζιχαντιστές μαχητές στην Σομαλία από αεροπορική επιδρομή

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δύο μαχητές της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ, μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στην απομακρυσμένη περιοχή Τζουμπαλάντ στα νότια της Σομαλίας την Κυριακή, όπως έκανε γνωστό η AFRICOM.

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Σομαλία προσπαθώντας να νικήσουν την Αλ-Σαμπάμπ που έχει ενταχθεί στην Αλ Κάιντα, επιδιώκοντας την εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου, αλλά και την κατάρρευση της κεντρικής κυβέρνησης στη Σομαλία, που έχει την υποστήριξη της Δύσης. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε κοντά στο Λίμπικους στην περιοχή της Κάτω Γιούμπα, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της αργά χθες το βράδυ, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για την Αφρική (AFRICOM).

Η αρχική εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι δύο τρομοκράτες της Αλ-Σαμπάμπ σκοτώθηκαν από την επίθεση, σύμφωνα με την AFRICOM. «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θάνατοι αμάχων, με δεδομένη την απομονωμένη φύση της περιοχής που πραγματοποιήθηκε η επίθεση». Ακτιβιστές ανθρωπιστικών οργανώσεων έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι διατηρούν μυστικές τις πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν στη Σομαλία, υποβαθμίζοντας ενδεχόμενα την αξιοπιστία για περιστατικά με την εμπλοκή αμάχων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters