Αγγλία: Φρενίτιδα για τον τελικό του Euro – Στο «παιχνίδι» και τα Red Arrows

Το θρυλικό σμήνος των Red Arrows θα πετάξει απόψε πάνω από το Στάδιο Wembley λίγο πριν ξεκινήσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Αγγλίας απέναντι στην Ιταλία στον τελικό του Euro 2020, στον ρυθμό του οποίου ζει και αναπνέει η Γηραιά Αλβιώνα.

Τα Red Arrows της  RAF θα απογειωθούν από το Bournemouth, πετώντας πάνω από το γήπεδο, πριν συνεχίσουν βόρεια πάνω από το Hertfordshire και το Cambridgeshire.

Τα αεροσκάφη είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από το Μπόρνμουθ στις 7.27 μ.μ (τοπική ώρα), πετώντας πάνω από το Στάδιο Wembley ακριβώς στις 7.48 μ.μ., 12 λεπτά πριν από τον ιστορικό αγώνα, ανέφερε η εφημερίδα The Mirror.

Το σχέδιο πτήσης των Red Arrows ωστόσο μπορεί να αλλάξει εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν.

Πανδαιμόνιο στην Αγγλία για τον τελικό του Euro

Περίπου 60.000 οπαδοί αναμένεται να βρεθούν δίπλα και να παροτρύνουν την ομάδα της Αγγλίας στο Wembley, σε μία από τις μεγαλύτερες συναθροίσεις για ένα αθλητικό γεγονός από την έναρξη της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον προπονητή της ομάδας, Southgate, και τους παίκτες του να «το φέρουν πίσω στο σπίτι» (bring it back home) όπως είναι το μυριόστομο σύνθημα των Άγγλων οπαδών.

Ακόμη και η Βασίλισσα έστειλε «καλές ευχές» και επαίνεσε το «πνεύμα, τη δέσμευση και την υπερηφάνεια» της ομάδας σε επιστολές προς τον προπονητή Southgate τις παραμονές του τελικού.

Υπενθύμισε επίσης τη στιγμή που το 1966 παρέδωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στον αρχηγό της Αγγλίας Μπόμπι Μουρ, την τελευταία φορά που η χώρα έπαιξε σε έναν μεγάλο τελικό τουρνουά, επίσης στο Wembley.

Η Ένωση των Αγγλικών Pub, η British Beer & Pub Association προβλέπει ότι οι οπαδοί της εθνικής ομάδας θα αγοράσουν 7,1 εκατομμύρια πίντες μπίρας την Κυριακή, ενώ το Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι θα αποσυρθούν 750 εκατομμύρια λίρες από τα μηχανήματα μετρητών – αύξηση 12% με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το δίκτυο των ATM.

Ορισμένα σχολεία έχουν ήδη πει ότι θα επιτρέψουν στους μαθητές να ξεκινήσουν αργότερα τη Δευτέρα το μάθημα εάν το επιθυμούν και ορισμένοι εργοδότες σκέφτονται να αφήσουν το προσωπικό να απολαύσει ένα εορταστικό – ή της παρηγοριάς – ξενύχτι, που προβλέπεται ότι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή: dailymail