Αγοράζουν γυναίκες από τζιχαντιστές για να τις σώσουν!

Επιχείρηση σωτηρίας γυναικών από τα χέρια των τζιχαντιστών. Η κυβέρνηση του Κουρδιστάν μαζί με κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προσπαθούν να σώσουν γυναίκες που έχουν πέσει στα χέρια των φανατικών . Η πιο αποτελεσματική μέθοδος έχει αποδειχτεί…η αγορά γυναικών τις οποίες πουλάνε οι τζιχαντιστές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του T24.com.tr  το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κουρδιστάν ίδρυσε την Επιτροπή Αγνοουμένων Γυναικών. Μέχρι τώρα όπως αποκαλύπτει η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Ταγκά Ομέρ Ρασίντ έχουν σωθεί 500 γυναίκες. Οι περισσότερες απ΄ αυτές αγοράστηκαν!

Επισήμως οι γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενες είναι 2.800. Ωστόσο οι εκτιμήσεις λένε για 4 ως 5.000 γυναίκες που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών ως “εμπόρευμα”.

Η τραγωδία είναι ότι πολλές από τις γυναίκες που σώζονται μέσω της Επιτροπής δεν γίνονται δεκτές από τις οικογένειές τους. “Κάποιες οικογένειες τις προτρέπουν να αυτοκτονήσουν”, λέει η Ρασίντ!

Απαγορεύονται οι εκτρώσεις

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι αρκετές γυναίκες έχουν μείνει έγκυες μετά από τον βιασμό τους από τζιχαντιστές . Όσες θέλουν να κάνουν εκτρωση δεν μπορούν αφού νόμος του Ιράκ το απαγορεύει. Η Επιτροπή Αγνοουμένων Γυναικών προσπαθεί να πείσει το κουρδικό κοινοβούλιο να ψηφίσει έναν προσωρινό έστω νόμο που να τις επιτρέπει.

Στόχος της Επιτροπής είναι να κατηγορηθούν οι τζιχαντιστές για γενοκτονία.