ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τραβάνε το σχοινί ισλαμιστές και Μόρσι

   Ένας συνασπισμός 13 αιγυπτιακών ισλαμιστικών κομμάτων και κινημάτων, μεταξύ αυτών και η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, απέρριψε σήμερα οποιαδήποτε αναβολή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το σχέδιο του νέου συντάγματος της Αιγύπτου, που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Δεκεμβρίου.
   Τα κόμματα «επιμένουν το δημοψήφισμα για το σύνταγμα να πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία, χωρίς αλλαγές και αναβολές», σύμφωνα με την ανακοίνωση που διάβασε στον Τύπο ο δεύτερος στην ιεραρχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Χάιρατ αλ Σάτερ.
   Την ανακοίνωση υπογράφουν η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο πολιτικός της βραχίονας το κόμμα της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, καθώς και το κόμμα αλ Νουρ, βασικό κίνημα των ριζοσπαστών σαλαφιστών της Αιγύπτου.
   Χθες Παρασκευή βράδυ ο αντιπρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Μέκι είχε ανακοινώσει ότι μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος έπειτα από τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης που διαρκούν πολλές ημέρες.