OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ακραίο παραλήρημα Μεντβέντεφ: «Θα πετύχουμε τη νίκη – Αν χρειαστεί φτάνουμε στα σύνορα της Πολωνίας»

24/02/2023 - 12:37
Μεντβέντεφ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσει η Μόσχα εν τέλει μια ειρήνη διαρκείας με την Ουκρανία είναι να προωθήσει τα δικά της σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φθάσει μέχρι τα σύνορα της Πολωνίας. Ο Μεντβέντεφ, που τώρα είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προέβλεψε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας.

«Θα πετύχουμε τη νίκη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος είναι να «απωθηθούν τα απειλητικά για τη χώρα σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, ακόμα κι αν πρόκειται για τα σύνορα της Πολωνίας».

#BREAKING Medvedev says Russia will win in Ukraine, is ready to go 'up to Polish borders' pic.twitter.com/34NAxMTTH1

— AFP News Agency (@AFP) February 24, 2023

Αυτό θα σήμαινε ότι η Ρωσία θα καταλάμβανε το σύνολο του εδάφους της Ουκρανίας, πράγμα που φαίνεται ότι ήταν ο αρχικός στόχος της ρωσικής εισβολής. Αλλά αφού οι δυνάμεις της Μόσχας ναυάγησαν στις πύλες του Κιέβου, ακολούθησαν διαδοχικές ήττες που ανάγκασαν τον ρωσικό στρατό να επικεντρωθεί στην ανατολική και την νότια Ουκρανία.

Το ιστορικό του Ρώσου πολιτικού

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπήρξε κάποτε μία μάλλον «φιλελεύθερη» για τα ρωσικά πλαίσια πολιτική φυσιογνωμία στους κόλπους του ρωσικού καθεστώτος, για να καταλήξει ένας από τους σφοδρότερους απολογητές της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, γνωστός για τις παράφορες βιτριολικές επιθέσεις κατά του Κιέβου και των δυτικών του συμμάχων.

Ο Μεντβέντεφ έχει κατηγορήσει τους «δυτικούς εχθρούς» ότι επιδιώκουν «να αποδυναμώσουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, για να αιμορραγεί επί μακρόν. Κατά συνέπεια, ο τερματισμός του πολέμου δεν τους ενδιαφέρει». Στο σημερινό του μήνυμα, ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε και πάλι την κυβέρνηση της Ουκρανίας «νεοναζιστική», που διαπράττει «γενοκτονία» κατά των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, μία ρητορική που το Κρεμλίνο επιστρατεύει όποτε το χρειάζεται για να θυμίζει το πρόσχημα που χρησιμοποίησε αρχικά για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πως θα λήξει ο πόλεμος κατά τον Μεντβέντεφ

Πρέπει να «κονιορτοποιήσουμε τον νεοναζισμό. Για να μην χάνουμε αργότερα τον χρόνο μας καταδιώκοντας τις συμμορίες αυτές στα ρωσικά δάση», έγραψε με πυρετώδη παραστατικότητα στο Telegram. Αν και δεν είναι δυνατόν να μάθει κανείς αν τα λόγια του απηχούν την άποψη του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μεντβέντεφ έκανε επίσης λόγο για τις «διαπραγματεύσεις» οι οποίες θα διεξαχθούν κατά την γνώμη του μετά την ρωσική «νίκη».

Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι «δύσκολες και τεταμένες», είναι η πρόβλεψη του Μεντβέντεφ και οι αποφάσεις για την ουκρανική πλευρά «θα ληφθούν πέρα από τους ωκεανούς, από εκείνους που στέλνουν όπλα στο Κίεβο και στέλνουν χρήματα για να κρατήσουν εν ζωή την ουκρανική οικονομία ή ό,τι μένει από αυτήν». Ο ίδιος ο Πούτιν δεν θα απευθυνθεί στους Ρώσους κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσής του στην Ουκρανία, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΚΡΕΜΛΙΝΟΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

FPV drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

24/12/2025 - 21:38
Ρωσία - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

24/12/2025 - 20:57
Ορμούζ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

24/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Top News

Η Σμαράγδα Καρύδη μετά το reunion του «Πάρα Πέντε»: Η αγάπη σας θα μας ζεσταίνει την καρδιά για άλλα 20 χρόνια

Εριέττα Μανούρη: Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι πως θα ήθελα παιδιά και άλλες που λέω "τι ωραία που είμαι ανεξάρτητη"

Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν - Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Μπλόκα αγροτών: «Εκεχειρία» για τις γιορτές και μετά πάλι αποκλεισμοί δρόμων - Με χαμηλές ταχύτητες η έξοδος των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert