Αμερικανικές θέσεις «ένιωσαν» τους βομβαρδισμούς του Άσαντ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο συριακός στρατός ξεκίνησε μια εκτεταμένη επίθεση εναντίον των τρομοκρατών του ISIS βόρεια του al-Tanf στην επαρχία Homs.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν τις μαχητικές θέσεις στους οικισμούς Kobajjep και al Rashwaniyah, ο έλεγχος του οποίου ανοίγει το δρόμο προς τη στρατηγικά σημαντική περιοχή του Humeimah, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την επαρχία Deir ez-Zor.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ότι ο συριακός στρατός αντιμετωπίζει το τελευταίο πλήγμα στους τελευταίους θύλακες των μαχητών του ISIS σε μια έρημο στην κεντρική Συρία, μια περιοχή μεταξύ Χομς, Ντεϊρ-Ζορ και Δαμασκού, για να καταστρέψουν δεκάδες μαχητές και καταφύγια που βρισκόταν στους βράχους.

Η πηγή ανέφερε περαιτέρω ότι η αεροπορία της Συρίας βοήθησε τις μονάδες πεζικού να διεξάγουν επιτυχή επίθεση στη θέση των τρομοκρατών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, μια επίθεση μεγάλης κλίμακας για τον πλήρη καθαρισμό αυτής της περιοχής της χώρας έφτασε σχεδόν στο τέλος της.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για παρουσία μαχητών στην περιοχή, που ελέγχεται από τις αμερικανικές δυνάμεις, με τις ΗΠΑ, ωστόσο να διαψεύδουν αυτές τις πηγές, που τις χαρακτήρισαν ως κακόβουλη προπαγάνδα.

Δείτε το βίντεο από τις επιθέσεις των Συριακών Δυνάμεων: 

Πηγή: Sputnik