Αμήχανη στιγμή: Δυνάμεις του Άσαντ «αλλάζουν σκοπιά» Αμερικανούς στο Κομπάνι [vid]

Οι εξελίξεις «τρέχουν» μετά και την είσοδο των στρατιωτικών δυνάμεων του Άσαντ με το πλευρό των Κούρδων μαχητών απέναντι στον τουρκικό στρατό και τις συμμαχικές πολιτοφυλακές που τον υποστηρίζουν στη βόρεια Συρία.

Τα νέα αυτά δεδομένα έχουν περιπλέξει την κατάσταση και αυτό φάνηκε σε ένα απίστευτο περιστατικό  στο Κομπανί της Συρίας, όπου αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αποχωρώντας από την πόλη, «έπεσαν πάνω» στον συριακό στρατό του Άσαντ, με βίντεο να δείχνει την πραγματικά αμήχανη αυτή στιγμή.

Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει δύναμη χιλίων στρατιωτών από συγκεκριμένες θέσεις και φυλάκια στην περιοχή προκάλεσε την ικανοποίηση της Άγκυρας, καθώς ερμηνεύτηκε ως «δώρο».

Παράλληλα ωστόσο, οι δυνάμεις του Άσαντ εκμεταλλεύτηκαν την συγκυρία για να προωθήσουν τις δικές τους δυνάμεις στο Κομπανί και έτσι έλαβε χώρα ένα αρκετά οξύμωρο περιστατικό, όπου αντικατοπτρίζει με εξαιρετικό τρόπο τις ανατροπές στην ισορροπία ισχύος στην περιοχή αλλά και τα πολιτικά «παιχνίδια» σε τακτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, νέα πλάνα από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT, δείχνουν κεντρικό δρόμο της πόλης Κομπανί στη Συρία, όπου την ώρα που αποχωρούν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, μέσα σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, «πέφτουν πάνω» σε φορτηγά του συριακού στρατού του Άσαντ, σε μια πραγματικά «αμήχανη» στιγμή.

Στην ουσία, πρόκειται για αλλαγή φρουράς, καθώς οι Αμερικανοί «αφήνουν» έκθετους τους πρώην συμμάχους Κούρδους, οι οποίοι φαίνεται πως βρήκαν προσωρινά «ενίσχυση» από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από: RT