Αναπαράσταση της μάχης του Στάλινγκραντ από το ρωσικό στόλο

Στιγμές από την ιστορική μάχη του Στάλινγκραντ θα ζωντανέψουν ξανά ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ναυτική μοίρα του Στόλου της Κασπίας έφθασε χθες στο Βόλγκογκραντ προκειμένου να αναπαραστήσει την επίθεση που εξαπέλυσαν τα ρωσικά στρατεύματα εναντίον των Γερμανών.

Το πολεμικό πλοίο Makhachkala βρίσκεται ήδη αγκυροβολημένο στο λιμάνι, ενώ καταφθάνουν ακόμα πέντε πλοία.

Στις 9 Μαϊου, από τις 14:00 μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (τοπική ώρα), τα πλοία του Στόλου της Κασπίας θα αναπαραστήσουν το πέρασμα της 13ης φρουραρχικής μεραρχίας πεζικού στην δεξιά όχθη του ποταμού Βόλγα. Μετά την προσομοίωση της μάχης με εκρήξεις πυρομαχικών και πυροβολισμούς, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα πλοία.

Επιπλέον με αφορμή τις προετοιμασίες, εκτοξευτής πυραύλων της σειράς Topol θα βρεθεί 100 χιλιόμετρα εκτός Μόσχας για να πρωταγωνιστεί σε μια έκθεση όπλων, μια κίνηση που σύμφωνα με το ρωσικο υπουργείο άμυνας, τιμα τους δημιουργούς πυρηνικών πυραύλων. Διαβάστε: Ρωσία: Topol-M θα «εκτεθεί» σε δημόσια θέα – ΒΙΝΤΕΟ