Apache vs Alligator: Επιθετικά ελικόπτερα εν δράσει – ΒΙΝΤΕΟ

Τα επιθετικά ελικόπτερα διαδραματίζουν καίριο ρόλο στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Αποτελούν φονικές μηχανές, απαραίτητες για την εγγύς αεροπορική υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων. Το αμερικανικό AH 64 Apache και το ρωσικό KA 52 Alligator είναι δύο από τα πιο προηγμένα ελικόπτερα αυτής της κατηγορίας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να γνωρίσει τα χαρακτηριστικά τους και το ποιο θεωρείται ανώτερο.

Το AH 64 Apache είναι ένα ελικόπτερο επίθεσης δύο κινητήρων που αναπτύχθηκε για το αμερικανικό στρατό το 1984. Ο αμερικανικός στρατός έχει πάνω από 2000 Apaches σε υπηρεσία. Το κόστος μονάδας της τελευταίας παραλλαγής είναι περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά, το πρώτο KA 52 Alligator κυκλοφόρησε το 1997. Ο ρωσικός στρατός έχει πάνω από 100 ελικόπτερα KA 52 σε υπηρεσία. Το κόστος μονάδας της τελευταίας παραλλαγής είναι περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια.

Το Apache είναι εξοπλισμένο με αυτόματο πυροβόλο 30mm. Το ελικόπτερο έχει χωρητικότητα έως και 1.200 πυρομαχικών. Το Apache είναι οπλισμένο με τον πυραύλο Hellfire αέρα-επιφανείας με σύστημα fire and forget. Το βεληνεκές του πυραύλου είναι περίπου 8 έως 12 χιλιόμετρα. Από την άλλη, το Alligator είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 30 mm. Οι έξι εξωτερικοί πτερυγικοί φορείς μπορούν να φέρουν αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα, πυραύλους κατευθυνόμενους με laser και μη κατευθυνόμενες ρουκέτες S8 των 80mm.

Το Apache είναι εξοπλισμένο με ραντάρ Longbow το οποίο μπορεί να λειτουργεί κάτω από χαμηλή ορατότητα, ενώ το Alligator είναι εφοδιασμένο με ραντάρ με δύο κεραίες για εμπλοκή εναέριων και επίγειων στόχων.

Δείτε σε βίντεο εντυπωσιακές εικόνες παράλληλα με χαρακτηριστικά των ελικοπτέρων:

 

Πηγή: Steemit

Πηγή: