Απαγγελία κατηγορίας σε Σύρο στην Γερμανία που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην Δανία

Σύρος πρόσφυγας στην Γερμανία κατηγορείται πλέον και επισήμως από τις εισαγγελικές αρχές της Στουτγκάρδης ότι ετοίμαζε βομβιστική επίθεση στην Κοπενχάγη.

Απαγγελία κατηγορίας σε Σύρο στην Γερμανία που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην Δανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν Σύρο που είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο καθώς προσπαθούσε να ταξιδέψει στην Δανία, με σκοπό να κατασκευάσει μια βόμβα και την πυροδοτήσει σε πλήθος στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη. Ο Σύρος έφτασε στην Γερμανία το 2015 και ζούσε σε ένα προσφυγικό κέντρο στην περιοχή Μπίμπεραχ του νότιου κρατιδίου Βάδη-Βυρτεμβέργη, πριν συλληφθεί στις 19 Νοεμβρίου, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της Στουγκάρδης με ανακοίνωσή του.

Οι αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν τουλάχιστον 17.000 σπίρτα, ένα πακέτο πυροτεχνημάτων, 17 μπαταρίες, έξι ασυρμάτους και δύο κουζινομάχαιρα, στην τσάντα του, 20χρονου τότε, άνδρα καθώς προσπαθούσε να φύγει από την Γερμανία για την Δανία. Ο ύποπτος σχεδίαζε να κατασκευάσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό με τα αντικείμενα που κουβαλούσε και να τον πυροδοτήσει σε συγκεντρωμένο πλήθος στην Κοπεγχάγη, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Το επαρχιακό δικαστήριο του Ράβενσμπουργκ πρέπει πλέον να αποφασίσει για την έναρξη της διαδικασίας ενάντια στον άνδρα. 

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.

ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

Η Ουκρανία προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική χρηματοδότηση από τους συμμάχους της, δήλωσε ο Ουκρανός ΥΠΑΜ.