Απάντηση Νετανιάχου στον Ερντογάν: «Αυτός που διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει κήρυγμα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους όπως τόνισε ο Νετανιάχου, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί. «Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;…Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο Ισραηλινός Στρατός είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο, ο οποίος πολεμά και εξολοθρεύει την πιο κατάπτυστη και βάναυση τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο, τη Χαμάς, που διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ο Ερντογάν την επαινεί και φιλοξενεί τους ανώτερους αξιωματούχους της», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Μπένι Γκαντζ επέκρινε επίσης τις δηλώσεις Ερντογάν, λέγοντας ότι τα σχόλιά του «είναι κατάφωρες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας και βεβήλωση της μνήμης του Ολοκαυτώματος».

«Η Χαμάς ήταν η οργάνωση που διέπραξε μια απεχθή σφαγή. Η άρση της απειλής της Χαμάς από τους πολίτες του Ισραήλ είναι μια υπαρξιακή αναγκαιότητα και μια απαράμιλλη ηθική επιταγή», είπε.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters