Απειλεί το Ιράν ο Τραμπ: Πήρε πολύ χρόνο να διαπραγματευτεί, τώρα θα πληρώσει

Ο Ντόναλντ Τραμπ υοποστήριξε πως ο στρατός του Ιράν είναι ένα απόλυτο χάος, όπως η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό του.

Onalert Newsroom
Ντόναλντ Τραμπ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτηση του στο Truth Social, δήλωσε ότι το Ιράν έχει «πάρει υπερβολικά πολύ χρόνο για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα ήταν υπέροχη γι’ αυτούς, τώρα θα πληρώσουν το τίμημα!!!»

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε: «Ο στρατός του Ιράν είναι ένα πλήρες και απόλυτο χάος. Μεγάλο μέρος του, όπως το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία τους, δεν υπάρχουν πια – Έχουν ηττηθεί εντελώς.

Το Ιράν είναι όλη λόγια και καμία δράση. Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι ΝΕΚΡΟΣ!!! Πήραν πολύ χρόνο για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία που θα ήταν εξαιρετική για αυτούς, τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα!!».

Σε άλλη ανάρτησή του ο Τραμπ κατηγορεί μέρος των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης – τα οποία αποκαλεί Fake News Media – ότι αρνούνται να αναφέρουν πόσο αποτελεσματικός είναι ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ, «ο πιο επιτυχημένος αποκλεισμός στην ιστορία του Ναυτικού Πολέμου».

«ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ εκτός κι αν το θέλουμε. ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ!» αναφέρει ο Τραμπ ισχυριζόμενος ότι το Ιράν δεν έχει έσοδα, δεν πληρώνει τον στρατό του ή οποιονδήποτε από τους λογαριασμούς του, με αποτέλεσμα να γίνει γρήγορα αποτυχημένο (πτωχευμένο) κράτος.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου