Από ποια stealth μαχητικά θα κριθεί ο νικητής των μελλοντικών πολέμων – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Τα μαχητικά 5ης γενιάς είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της στρατιωτικής αεροπορίας. Με προηγμένα αεροηλεκτρονικά, ενισχυμένα προφίλ stealth και νέα επίπεδα τεχνολογικών αναβαθμίσεων είναι πιο θανατηφόρα από ποτέ. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε μερικά συναρπαστικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων μαχητικών στον κόσμο.

10. Sukhoi Τ-50 (ΡΑΚ-ΡΑ)

Το Sukhoi T-50 (PAK-FA) κατηγοριοποιείται ως μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και είναι γνωστό για τις stealth ικανότητές του, την εξαιρετική ευελιξία, τη ικανότητα supercruise καθώς και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν το T-50 εξαιρετικά ανώτερο από τους προκατόχους του όσον αφορά τις δυνατότητες άμυνας στη θάλασσα και το έδαφος. Με μεγάλο φορτίο καυσίμου, το Sukhoi T-50 έχει εμβέλεια περίπου 1000 μιλίων, η οποία αναφέρει ότι είναι περισσότερο από το διπλάσιο από το Su-27 – ένα άλλο εξαιρετικά ικανό μαχητικό Jet στο ρωσικό οπλοστάσιο. Το T-50 είναι ικανό να επιτύχει επίπεδες περιστροφές με ελάχιστη απώλεια υψομέτρου που δείχνει την μεγάλη δυνατότητα ελιγμών του αεροσκάφους. Άλλες δυνατότητες αποκρύπτονται από τη ρωσική κυβέρνηση. Αυτό το αεροσκάφος έχει ένα μείγμα πτερύγων με κάθετους και οριζόντιους σταθεροποιητές που δίνουν το θανατηφόρο αεροσκάφος μια κομψή εμφάνιση.

9. Northrop Grumman YF-23 Black Widow II

Με την τεχνολογία supercruise, το Black Widow II μπορεί να επιτύχει υπερηχητική πτήση χωρίς να χρησιμοποιήσει μετάκαυση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την επικάλυψη του σώματος του αεροσκάφους είναι απόρρητα. Θεωρείται ότι αποφεύγει τα εχθρικά συστήματα ραντάρ σε ποσοστό 100%.

Διαβάστε επίσης: F-35: Αξίζουν τελικά το 1,5 τρις δολάρια τα stealth μαχητικά; – ΦΩΤΟ

8. Mitsubishi X-2 (ATD-X / Shinshin)

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς της Ιαπωνίας είναι ένα άλλο αεροσκάφος αιχμής. Το Mitsubishi X-2 (ATD-X / Shinshin) θα είναι εφοδιασμένο με υλικά απορρόφησης ραντάρ στο εξωτερικό του δέρμα και θάλαμο εσωτερικής αποθήκευσης όπλων.

7. Lockheed Martin / Boeing F-22 Raptor

Το F-22 Raptor είναι το πρώτο επιχειρησιακό μαχητικό αεροσκάφος που διαθέτει τεχνολογία GBU-32 JDAM δορυφορικής / αδρανούς καθοδήγησης έξυπνης βόμβας. Με δυνατότητα πληγμάτων ακρίβειας, το Lockheed Martin / Boeing F-22 Raptor είναι ικανό να εξασφαλίζει εναέρια υπεροχή, να επιτηρεί και να ανακαλύπτει πληροφορίες και να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις κατά χερσαίων στόχων. Το Lockheed Martin / Boeing F-22 Raptor είναι το πιο ικανό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων στη σημερινή εποχή.

6. Lockheed F-35 Lightning II Advanced Multi-Role Strike Fighter

Το Lockheed F-35 Lightning II είναι ένας προηγμένο και σχετικά προσιτό μαχητικό πέμπτης γενιάς με εξαιρετική απόδοση σε όλους τους τύπους στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτό το αεροσκάφος προορίζεται να αποτελέσει την πλειοψηφία των μαχητικών για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το ναυτικό και τους πεζοναύτες. Αυτό το αεροσκάφος προβλέπεται να παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι το 2070. Το Πρόγραμμα F-35 είναι το πιο ακριβό που αναπτύχθηκε ποτέ.

5. KAI KF-X 5ης γενιάς πολλαπλών μαχητών

Το KAI KF-X παράγεται βάσει κοινής συμφωνίας μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας. Η Νότια Κορέα κατέχει το 80% των μετοχών. Το KAI KF-X πρόκειται να αντικαταστήσει το γερασμένο τους στόλο των F-16. Το νέο μαχητικό θα έχει 50% μεγαλύτερη ακτίνα μάχης, 34% αύξηση της διάρκειας ζωής, με αναβαθμισμένα συστήματα μάχης, χαρακτηριστικά stealth και ραντάρ.

4. HESA F-313 Qaher (Κατακτητής)

Το HESA F-313 Qaher είναι μονοθέσιο ιρανικό αεροσκάφος. Το μαχητικό κατασκευάζεται με υλικά αιχμής που του επιτρέπουν να έχει πολύ χαμηλή υπογραφή ραντάρ σε χαμηλά υψόμετρα. Ο σχεδιασμός του θα του επιτρέψει να απογειωθεί από πολύ μικρούς διαδρόμους. Έχει επίσης ένα απλό σχεδιασμό που επιτρέπει πιο οικονομικό κόστος συντήρησης, με μικρό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

3. HAL Sukhoi PMF / FGFA

Ένα πολύπλευρο αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που έχει εκπληκτικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων αέρος-αέρος και χαρακτηριστικών stealth. Το HAL Sukhoi PMF / FGFA θεωρείται επίσης ότι είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία supercruise, καθιστώντας το ένα θανατηφόρο όπλο. Σε αντίθεση με άλλα μαχητικά αεροσκάφη, το HAL Sukhoi PMF / FGFA διαθέτει το δικό του ασφαλές δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης του αεροσκάφους και του στόλου αεροσκαφών.

2. HAL AMCA (Advanced Medium Combat Aircraft)

Το αεροσκάφος έχει σχήμα διαμαντιού και διάταξη μονού καθίσματος, δύο κινητήρες, με εσωτερικό θάλαμο αποθήκευσης όπλων. Το αεροσκάφος πιστεύεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη «πολλαπλών ρόλων» που έχουν μεγάλες ικανότητες επίθεσης αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

1. Chengdu J-20 (Μαύρος Αετός)

Ο κόσμος πρέπει να φοβάται αυτό το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η τεχνολογία supersruise, η σύντομη απογείωση, η βραχεία προσγείωση και οι απίστευτες δυνατότητες stealth. Περαιτέρω πληροφορίες είναι απόρρητες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το αεροσκάφος θα εκσυγχρονίσει την αεροπορία της Κίνας. Γίνεται επίσης ανησυχία για πολλούς στην Ουάσινγκτον.

Ολοκληρώνοντας, θα είναι συναρπαστικό να δούμε όλους αυτούς τα μαχητικά 5ης γενιάς που λειτουργούν κάποια στιγμή το 2020. Όλα αυτά τα μαχητικά επιδεικνύουν μεγάλες αεροναυτικές και τεχνολογικές δυνατότητες. Ας ελπίσουμε ότι θα τα απολαύσουμε σε αεροπορικές εκθέσεις αντί να τα δούμε σε στρατιωτική δράση.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα απο τους αυριανούς κυρίαρχους των αιθέρων: